Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Esszé a nyelvek eredetéről - 305 éve született JEAN-JACQUES ROUSSEAU

-25%
ÚJ
Esszé a nyelvek eredetéről - 305 éve született JEAN-JACQUES ROUSSEAU
 • Esszé a nyelvek eredetéről - 305 éve született JEAN-JACQUES ROUSSEAU
 • Esszé a nyelvek eredetéről - 305 éve született JEAN-JACQUES ROUSSEAU
 • Esszé a nyelvek eredetéről - 305 éve született JEAN-JACQUES ROUSSEAU
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft
Kezdete: 2017.06.13   A készlet erejéig!

Részlet A gondolatok közlésének különféle módjairól című fejezetből:
"A beszéd különbözteti meg az embert az állatoktól, a nyelv különbözteti meg a nemzeteket egymástól. Csak akkor tudjuk meg egy emberről, hová való, miután már megszólalt. A szokás és a szükség mindenkit arra kényszerít, hogy megtanulja országa nyelvét. De miért van az, hogy ez a nyelv az ő országa nyelve s nem egy másiké? Ahhoz, hogy ezt megválaszoljuk, olyan helyi jellegű érvekhez kell visszanyúlnunk, amelyek magánál az erkölcsnél is korábbiak: a beszéd mint az első társadalmi intézmény, csupán természetes okoknak köszönheti formáját."

2017. június 28-án 305 éve született JEAN-JACQUES ROUSSEAU francia író és filozófus. Neve hallatán mindenkinek a Vissza a természetbe! jelszó jut eszébe, pedig nem ő találta ki, sőt évekig tiltakozott az ellen, hogy neki tulajdonítsák, hiába. Tulajdonképpen véletlenül lett a hozzá kapcsolt mozgalom jelképe, egyszer ugyanis meghirdettek egy pályázatot a tudományok és művészetek hatásáról, amelyre - hogy elüssön minden többi pályázótól, akik természetesen jótékonyságukat fejtegették - szinte mókából olyan írást adott be, amelyben káros voltuk mellett érvelt. Meg sem gondolta, hogy óriási sikert arat vele, s kezdetben nem is bánta, hogy komolyan vették tréfáját, mert általában kudarc övezte minden cselekedetét. Kidolgozott például egy számokra alapozott kottaírási módszert, amellyel éppúgy megbukott, mint zenés darabjával, amelyet ő maga is alig tudott végigülni. De a nagynéha jött sikernek sem tudott örülni, amikor egy művének megtekintése után a király kitüntetésre a palotába hívta, félt elmenni, nehogy izgalmában bepi...jen. Vizelési zavarai mellett sokat kínlódott a nőkkel is, végül elvett egy imbecillis szolgálólányt, az egyetlen nőt, akivel szemben még őt sem gyötörte kisebbrendűségi érzés. Rousseau-t tekintjük a modern pedagógia egyik legnagyobb alakjának, mi sem természetesebb hát, hogy ő maga meg sem próbálkozott vele; újszülött gyermekeit lelketlenül azonnal lelencbe adta. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Jean-Jacques Rousseau
  Esszé a nyelvek eredetéről
  Kiadó: Attraktor
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 187
  ISBN: 9789639580879

 • Cikkszám
  901890
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés