Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Esős hajnal - 125 éve született KONSZTANTYIN PAUSZTOVSZKIJ

ÚJ
használt, antikvár könyv
Esős hajnal - 125 éve született KONSZTANTYIN PAUSZTOVSZKIJ
 • Esős hajnal - 125 éve született KONSZTANTYIN PAUSZTOVSZKIJ
 • Esős hajnal - 125 éve született KONSZTANTYIN PAUSZTOVSZKIJ
 • Esős hajnal - 125 éve született KONSZTANTYIN PAUSZTOVSZKIJ
590 Ft

A már életében klasszikusnak számító, kitűnő szovjet prózaíró, Pausztovszkij leghíresebb kisregényeiből és legszebb elbeszéléseiből ad átfogó válogatást ez a könyv. Pausztovszkij életműve szinte egy fél évszázad sajátságos művészi krónikája, írói munkássága 1912-ben a Vízen című pesszimista hangulatú elbeszéléssel indul, és az 1966-ban megjelent Villa Borghese-vel zárul. Ez az elbeszélése az emberek egymásra találását jelképezi; s egyben tiltakozás a világra törő gonoszság ellen, a szépség, a kultúra védelmében. Pausztovszkijt jellegzetes kisműves mesterként szokás emlegetni, s valóban rövid lélegzetű novelláiban találta meg igazi hangját, de kisregényei – a Kara-Bugaz, a Vadászembek csillagképe és A Mescsora-vidék – is az eredeti írói felfedezés erejével hatottak, s méltán kerültek a szovjet-orosz irodalom gyöngyszemei közé. Válogatásunk mindegyik darabját az író mély humanizmusa, igaz emberszeretete hatja át, megkapó szépséggel varázsolva elénk a tájak, az évszakok, a természet ezernyi változását.

2017. május 31-én 125 éve született KONSZTANTYIN PAUSZTOVSZKIJ orosz író. Sokféle foglalkozást űzött, volt villamoskezelő, műtős, újságíró és végigharcolta a polgárháborút. Első novellái az egzotikum, a fantasztikum romantikáját tükrözik, témái távoliak a hétköznapi élet valóságától. Híresek sajátos hangulatú regénymemoárjai, amelyek széles tablót festenek a XX. század első felének Oroszországáról.

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Konsztantyin Pausztovszkij
  Esős hajnal
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1979
  Oldalszám: 464
  ISBN: 9630718286

  jó állapotú antikvár könyv

 • Cikkszám
  601758
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés