Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Esőisten siratja Mexikót

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
Esőisten siratja Mexikót
 • Esőisten siratja Mexikót
790 Ft

Egy csodálatos, elsüllyedt világ tárul elénk vízre épült városaival, barbár-szép ősi hitregével, véres emberáldozatok oltáron hamvadó szívével, rejtélyes-groteszk, titokzatos arcú szobraival, mestermívű aranytárgyaival és kincsével, tömérdek kincsével – s ez ellen az azték Mexikó ellen indul el a spanyol kisnemes Cortés maroknyi hadával, dzsungeleken, csatákon, véren, lefojtott és kivillámló szerelmeken át, hogy a legkatolikusabb spanyol király országait, a maga aranyát és hírét gyarapítsa egy teljesen ismeretlen földrészen. Az emberiség egyik legnagyobb kalandja ez, amelyben egy gyönyörű kultúrán teljesedik be a történelem, s a harcok, vereségek, a végső véres összecsapás után ott ül Tlaloc, Mexikó esőistene az elpusztult csodaváros, Tenochtitlián kapuján és a trópusi eső sűrű hullásával siratja országát és népét. Ehhez a tragikus de az emberi sorsokban mégis feloldódó összeütközéshez visz el bennünket Passuth László nagy sikerű, lebilincselő regénye.

 • Passuth László
  Esőisten siratja Mexikót
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1968
  Oldalszám: 536
  Kötés: Keménytáblás

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  315916
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2022. december 2-án 575 éve hunyt el HERNÁN CORTES spanyol konkvisztádor

  Iskolai tanulmányaiból mindenki tudja, hogy bátor, de kíméletlen hódítóként ő igázta le az azték birodalmat, és ő törte meg a híres azték uralkodó, Montezuma ellenállását. Az azonban talán kevésbé ismert, hogy híres konkvisztádor társaival ellentétben ő közel sem volt faragatlan szadista, fiatalon szinte nyámnyilának számított, gyalogos kapitányként megbecsülést szerzett apja nem is álmodta, hogy gyenge fizikumú fia követi példáját, ezért aztán ügyvédnek szánta. S bár az ifjú Cortes végül nem végezte el a főiskolát, olyan műveltséget szerzett, amivel messze kirítt a korabeli kalandorok közül, sőt, a későbbi félelmetes hódító állítólag tehetséggel faragta a rímet is.

  De a békés verselésnél jobban vonzották az izgalmak, ezért elszegődött egy Hispaniolába induló hajóra, bár akkor még senki nem gondolta volna, hogy egyszer Mexikó meghódítójaként írja be nevét a történelembe. Vézna testalkatának különben sokszor látta hasznát élete során, többször is úgy szökött meg rabságából, hogy vékony kezeit ki tudta húzni bilincseiből. Kedvezőtlen fizikai adottságait remek szellemi képességeivel ellensúlyozta, kiváló szónok volt, gyújtó hangú beszédein fellelkesült emberei tűzön-vízen át követték.

  Az indiánok pedig azt hitték a fehérekről, hogy az istenek látogatták meg őket, a főisten persze maga Cortes volt. Aki egyébként is nagy hatással volt az emberekre, jellemző, hogy legnagyobb ellenfele, Montezuma a halálos ágyán az ő gondjaira bízta gyermekeit. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés