Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


És megfőttek a vízilovak - 105 éve született WILLIAM S. BURROUGHS

-25%
ÚJ
És megfőttek a vízilovak - 105 éve született WILLIAM S. BURROUGHS
 • És megfőttek a vízilovak - 105 éve született WILLIAM S. BURROUGHS
 • És megfőttek a vízilovak - 105 éve született WILLIAM S. BURROUGHS
 • És megfőttek a vízilovak - 105 éve született WILLIAM S. BURROUGHS
3 299 Ft
Akció: 2 474 Ft
Kezdete: 2019.02.03   A készlet erejéig!

1944-ben döbbenetes gyilkosság rázta meg a baráti társaságot, amelyből aztán a beatnemzedék legnagyobb írói kinőttek. A történet és a véres végkifejlet - a bonyolult kapcsolat, mely egy szép, tehetséges, szexuális identitását még csak kereső fiú és középkorú, őrülten szerelmes mentora, gyámja és zaklatója között kialakult - nemcsak az újságok számára volt szenzáció, hanem írók egész sorát igézte meg. Az akkor huszonkét éves Jack Kerouac és a harmincéves William S. Burroughs - még mindkettő ismeretlen, sehol sem publikáló író - közösen megírta a maga változatát, mely nemcsak a bűnügy sztorija, hanem a későbbi beat spontán, szikár stílusában varázsolja elénk New York hangulatát a háború utolsó éveiben - és annak az elveszett nemzedéknek az útkeresését, amely Amerika addigi értékrendjét sok szempontból felrúgva, sőt dühösen elátkozva, az életben és a művészetben is egyre új kalandokra vágyott.

A kisregényt sokáig csak mint legendát - mint Kerouac és Burroughs korai, elveszett közös művét - tartották számon a beatirodalom rajongói. De a mű nem veszett el, csak évtizedekig meglapult egy dobozban, mert főhőse, a két író fiatalkori barátja, aki a gyilkosság miatti büntetését letöltve neves újságíró lett, nem járult hozzá a megjelentetéséhez. Végül csak az ő halála után, 2008-ban látott napvilágot a könyv: "a gyilkosság története, amely megszülte a beatnemzedéket".

2019. február 5-én 105 éve született WILLIAM S. BURROUGHS amerikai író. Ő volt a beat-nemzedék íróinak "ősatyja", ezen címét A meztelen ebéd című regényének köszönhette, amelyet éppen négy és fél évtizede, 1959-ben írt, és oly megdöbbentően szólt benne az erőszakról, a drogozásról és a szexről, hogy óriási botrányt kavart vele. Amerkában perbe is fogták miatta, és évekig nem is adták ki nyomtatásban. Egyébként ő maga is kábítószeres volt, ehhez képest tisztes kort ért meg, 83 évesen hunyt el.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Jack Kerouac, William S. Burroughs
  És megfőttek a vízilovak
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 181
  ISBN: 9789634791928

 • Cikkszám
  470677
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés