Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Eroica - 250 éve született LUDWIG VAN BEETHOVEN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
Eroica - 250 éve született LUDWIG VAN BEETHOVEN
 • Eroica - 250 éve született LUDWIG VAN BEETHOVEN
 • Eroica - 250 éve született LUDWIG VAN BEETHOVEN
 • Eroica - 250 éve született LUDWIG VAN BEETHOVEN
790 Ft

1827. március 26-án halt meg Ludwig van Beethoven, a zenetörténet egyik legnagyobb alakja. Grillparzernek a temetésen elhangzott gyászbeszédéből idézünk: „Művész volt –, ki állhat meg mellette? Mint a behemót a tengereket, úgy száguldotta be művészetének határait. A galambbúgástól egészen a mennydörgésig, a mesterség agyafúrtan kifinomult műfogásaitól addig a félelmes határig, ahol a formába kötött szellemharcos természeti erők alaktalan önkényévé alakul, mindent felmért, mindent megragadott. Aki utána jön, nem folytathat, hanem elölről kell kezdenie mindent, mert elődje csak ott állott meg, ahol a művészet maga véget ér. – Az érzelem túlsága kitér az érzelem elől. Beethoven kerülte a világot, mert a maga szeretettel teli kedélyében nem talált rá fegyvert, hogy szembeszállhasson vele. Elvonult az emberek elől, miután mindenét nekik adta és semmit sem kapott érte. Magányos maradt, mert nem talált másik énjére. De sírjáig megőrizte emberséges szívét minden ember számára, atyai jóságát az övéinek, tehetségét az egész világ üdvére. Így élt, így halt meg s így fog élni minden időkben.”

Beethoven küzdelmekben és szenvedésekben gazdag életét, remekműveinek születését és fogadtatását, eseményekben gazdag korát tárja elénk Alfred Amenda regénye.

2020. december 17-én 250 éve született LUDWIG VAN BEETHOVEN német zeneszerző

A zenetörténet legnagyobb alkotója volt, aki nem csak páratlanul értékes, de rendkívül gazdag életművet hagyott az emberiségre. Kilenc szimfóniát, harminckét zongoraszonátát, öt zongoraversenyt, egy operát, és sok egyéb zeneművet komponált, s szinte valamennyi alkotása remekmű. Zongoraművésznek is elsőrangú volt, s jórészt neki köszönhető, hogy a zongora a legelőkelőbb helyre került a hangszerek között. Talán az ő munkássága hatott leginkább a zene fejlődésére, de művei más művészeti ágakat is megihlettek.

Zsenialitásának az életben is számos tanúbizonyságát adta, rendkívül szórakozott volt például. Megtörtént, hogy a vendéglőben ebédre várva komponálni kezdett, amelynek végeztével elégedetten hátradőlt, és intette a pincért: Fizetek. Pedig a nagy alkotásban el is felejtett ebédelni. Maga egyébként egyáltalán nem volt meggyőződve kiváló képességeiről, örökké elégedetlen volt műveivel, nem egy zenedarabjának kéziratát barátai mentették ki félig elégve a kandallóból. Erősítette kishitűségét egyre súlyosabb süketsége is, ami miatt komolyan foglalkozott még az öngyilkosság gondolatával is. Szörnyű élményeket kellett átélnie, a felújított Fidelio főpróbája például kudarcba fulladt, mert nem hallotta a zenekart.

Kortársai annál inkább tisztában voltak képességeivel, de egy-egy előadása még őket is meglepte. Vaclav Tomasek, a kor egyik neves zongoraművésze például így írt egy élményéről. "Beethoven nagyszerű játéka és főleg fantáziájának merész kidolgozása kedélyemet egészen különleges módon rendítette meg; sőt legbensőmben olyan mélyen letörve éreztem magam, hogy napokig hozzá sem nyúltam a zongorához". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Alfred Amenda
  Eroica
  Kiadó: Zeneműkiadó
  Kiadás éve: 1977
  Oldalszám: 754
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9633301742

  jó állapotú antikvár könyv

  Alfred Amenda
  Eroica
  Kiadó: Zeneműkiadó
  Kiadás éve: 1981
  Oldalszám: 754
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9633303591

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  843583
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés