Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Erdőlakók

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Erdőlakók
 • Erdőlakók
790 Ft

Hardy számos művének fő témája az ember küzdelme a szenvedések iránt közönyös elemekkel.

Regényei – saját osztályozása szerint – három csoportra oszthatók, jellemrajza és tájleírásra összpontosítható művekre, romantikus, képzeletszülte történetekre, az ártatlanság regényeire.

Az Erdőlakók az első csoportba tartozik. Grace Melbury, a divatos városi iskolában nevelkedett falusi lány és Giles Winterborne, falusi almaborárus tragikus szerelméről, valamint Grace-nek a jóképű, de állhatatlan Fitzpiers doktorral kötött házasságáról szól ez a megindító regény, mely egyúttal megsejteti a hagyományos angol falusi életforma és erkölcs lassú bomlási folyamatát is. Hardy nagy megjelenítő erővel ábrázolja a Dorset környéki erdős világot, Little Hintock pompásan virágzó almafáit, az évszakok szerint változó természet szépségeit, és az erdőlakók munkás hétköznapjait.

Az Erdőlakók bizonyára kedves olvasmánya lesz a világhírű író és költő valamennyi tisztelőjének.

 • Thomas Hardy
  Erdőlakók
  Kiadó: Magyar Helikon
  Kiadás éve: 1973
  Oldalszám: 426
  Kötés: Keménytáblás

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  527170
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2023. január 11-én 95 éve hunyt el THOMAS HARDY angol író és költő

  Építőmesternek tanult, de érdekelte a zene is, és esténként eljárt tucatnyi humán tudomány egyetemi előadásaira, úgyhogy a rengeteg tanulás még az egészségét is aláásta. Első művét saját pénzén adta ki, s a Drasztikus orvosságok viszonylagos sikere után csak az irodalomnak élt. Sok népszerű könyvet írt, ismert közülük a Távol a tébolyult tömegtől, A weydoni asszonyvásár, Lidércfény, a legnépszerűbb azonban az Egy tiszta nő című regénye, amelyből Roman Polanski rendezett Tess címmel híres filmet.

  Zárkózott, mogorva ember volt, fiatalon sem volt valami nagy kalandor, idősebb korában pedig szinte remete életet élt. Hírneve csúcsán ugyan nagynéha eleget tett társadalmi kötelezettségeinek, még társaságba is eljárt - főként hírhedten sznob felesége kedvéért -, de látogatásaiban nem volt köszönet. Gyermekkora óta viszolygott az emberi testek érintkezésétől, ő maga ritkán fogott kezet bárkivel is, azt pedig senkitől nem tűrte, hogy a vállára tegye a kezét, vagy barátságosan a hátát lapogassa. Személyiségéről kortársai annyit tudtak, amennyi remekműveiből kihámozható, a baj csak az, hogy egyik sem önéletrajzi mű.

  Ő maga is tisztában volt azonban vele, hogy híres ember lévén örökre nem titkolhatja magánéletének titkait, ezért részletes naplót vezetett, és maga - egyes szám harmadik személyben - írta meg életrajzát. Amelyet halála után második felesége adott ki a saját neve alatt, a többi megmaradt személyes iratból pedig a szemérmes angol író végakarata szerint nagy máglyát rakott a kertben. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés