Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Erdély - Tündérkert - 75 éve hunyt el MÓRICZ ZSIGMOND

-25%
ÚJ
Erdély - Tündérkert - 75 éve hunyt el MÓRICZ ZSIGMOND
 • Erdély - Tündérkert - 75 éve hunyt el MÓRICZ ZSIGMOND
 • Erdély - Tündérkert - 75 éve hunyt el MÓRICZ ZSIGMOND
 • Erdély - Tündérkert - 75 éve hunyt el MÓRICZ ZSIGMOND
 • Erdély - Tündérkert - 75 éve hunyt el MÓRICZ ZSIGMOND
2 500 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2017.09.04   A készlet erejéig!

Móricz Zsigmond Erdély trilógiája – Tündérkert, A nagy fejedelem, A nap árnyéka – 1934 karácsonyán jelent meg, de az írót már az I. világháború előestéjén foglalkoztatta a fejedelem Bethlen Gábor nagyságos alakja: „Bethlen Gáborban látom a letűnt századok egyik legnagyobb magyarját, legmagyarabb nagyságát.” (1913. február 7.)

2017. szeptember 5-én 75 éve hunyt el MÓRICZ ZSIGMOND író, újságíró és lapszerkesztő. Kora gyerekkorától író akart lenni, azért aztán minden más elfoglaltságot elhanyagolt, főképp az iskolát. Társaival sem talált hangot, szégyellte ugyanis előttük, hogy írással próbálkozik, ezért aztán magányos diák volt, valódi Nyilas Misi. Mindezek ismeretében joggal gondolhatnánk, hogy élvezte az írást, és úgy ment neki az alkotás mint a karikacsapás. De persze nem így történt, egyik legnagyobb írónk szenvedett az írástól, mivel azonban a sors kivételes tehetséggel áldotta meg, muszáj volt írnia. Idővel szigorú napirendet alakított ki; már hajnalban felkelt - megevett egy hatalmas tányér hideg töltött káposztát -, majd délig el sem mozdult az írógépe mellől, hogy azután délután már ne kelljen az írással küszködnie. Így aztán nagy nehezen csak megszületett például az Erdély-trilógia, a Légy jó mindhalálig, az Úri muri, a Rokonok és az Árvácska. Kezdőként egyébként még lett volna lehetősége, hogy felhagyjon az írással, szegény első felesége ugyanis ki nem állhatta férje szenvedélyét, és mindent el is követett, hogy megutáltassa vele még a könyvet is. Az ifjú asszony azonban nagyon szép volt, és Móricz őszintén szerette, ezért inkább megküzdött vele. Amint később be is vallotta, az állandó kegyetlen csatákban edződött igazi íróvá. Holics Jankát különben jól ismerheti Móricz minden olvasója, mert az író bevallása szerint: "Énnekem más nő nem volt az egész világon, harmincöt könyvem minden nőalakja ő." (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Móricz Zsigmond
  Erdély - Tündérkert
  Kiadó: Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 423
  ISBN: 9786155269134

 • Cikkszám
  276029
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés