Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Én vagyok Malala - 20 éves MALÁLA JÚSZAFZAI

-25%
ÚJ
Én vagyok Malala - 20 éves MALÁLA JÚSZAFZAI
 • Én vagyok Malala - 20 éves MALÁLA JÚSZAFZAI
 • Én vagyok Malala - 20 éves MALÁLA JÚSZAFZAI
 • Én vagyok Malala - 20 éves MALÁLA JÚSZAFZAI
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2017.07.03   A készlet erejéig!

"Olyan országból származom, amely éjfélkor született, én pedig nem sokkal déli tizenkettő után haltam meg - majdnem."

A lány, aki harcolt, hogy tanulhasson, és lelőtte egy tálib fegyveres

Amikor a tálibok elfoglalták a Szvát-völgyet, egy kislány kiállt saját jogaiért. Malala Juszufzai nem tűrte, hogy el akarják némítani, és harcba szállt azért, hogy tanulhasson. 2012. október 9-én mindezért kis híján az életével fizetett. Ezen a napon Malala épp az iskolából hazafelé tartott, amikor megtámadták és közvetlen közelről fejbe lőtték. Nem sokan bíztak felépülésében. Malala mégis talpra állt.

Csodával határos gyógyulása a távoli Pakisztán egy eldugott részéből az ENSZ New York‑i székházáig repítette. Így vált tizenhat évesen világszerte az erőszakmentes tiltakozás példaképévé.

Az ÉN VAGYOK MALALA nem csupán egy magával ragadó történet a családról, melynek életét felforgatta a terrorizmus, hanem megható példázat a szülők rendíthetetlen szeretetéről egy olyan kultúrában, ahol csak a fiúkat veszik emberszámba. Ez a könyv megmutatja, hogy egyetlen ember is elég ahhoz, hogy jobbá tegye a világot.

Malala Juszufzai akkor került a figyelem középpontjába, amikor a BBC urdu nyelvű honlapján naplót kezdett írni az életéről a tálib megszállás idején. A Gul Makai álnéven közölt írásaiban gyakran beszél arról, családja mennyit küzd azért, hogy a Szvát-völgyben a Malalához hasonló korú lányok tanulhassanak. 2012 októberében egy tálib katona megtámadta a lányt: közvetlen közelről lőtte fejbe. Malala azonban a csodával határos módon felépült, és tovább folytatja a lányok tanuláshoz való jogáért vívott harcát.

A Malala Alapítvány segítségével - amelynek Angelina Jolie az egyik szóvivője, aki 200.000 dollárral támogatta az alapítvány működését - Malala továbbra is a lányok tanuláshoz való jogáért folytatott küzdelem élharcosa. Ez a nonprofit szervezet a közösségi szinten megszervezett oktatást és világszerte az oktatásügyért küzdők támogatását tűzte ki céljául.

A könyv társszerzője, Christina Lamb a világ egyik legismertebb külügyi tudósítója, aki 1987 óta tudósít Pakisztánról és Afganisztánról. Oxfordban és a Harvardon végezte tanulmányait, öt könyv szerzője, öt alkalommal nyerte el az Év Brit Külügyi Tudósítója-díjat, valamint neki ítélték a Prix Bayeux-t, a haditudósítóknak járó legrangosabb európai díjat is. 2007-ben részt vett Karacsiban Benazír Bhuttó kampánykörútján, ahol több tucat ember lett öngyilkos bombamerénylők áldozata. Jelenleg a Sunday Timesnak dolgozik, férjével és fiával London és Portugália között ingázik.

2017. július 12-én 20 éves MALÁLA JÚSZAFZAI pakisztáni emberjogi aktivista. 2012-ben a tálibok egy buszon fejbelőttek, mert azt mondogatta szegény, hogy a pakisztáni lányoknak is jó lenne tanulniuk. Malala a csodával határos módon életben maradt, végül Londonban hozták helyre. Malala nem rémült meg a merénylettől, azóta ha lehet még bátrabban áll ki a muszlim lányok jogaiért - és nem csak Pakisztánban, hanem szerte a világon. Mert Malalát már az egész világon ismerik, kivált azóta, hogy 2014-ben ő kapta a Nobel-békedíjat. Életéről magyarul is olvasható könyvből is tájékozódhatunk. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Malala Juszafzai, Christina Lamb
  Én vagyok Malala
  A lány, aki harcolt, hogy tanulhasson, és lelőtte egy tálib fegyveres
  Kiadó: Libri
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 387
  ISBN: 9789633102473

 • Cikkszám
  910519
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés