Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Én, Livia - 2075 éve született LIVIA római császárné

-25%
ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
Én, Livia - 2075 éve született LIVIA római császárné
 • Én, Livia - 2075 éve született LIVIA római császárné
 • Én, Livia - 2075 éve született LIVIA római császárné
 • Én, Livia - 2075 éve született LIVIA római császárné
3 680 Ft
Akció: 2 760 Ft
Kezdete: 2021.03.19   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Történet egy lányról, aki később Augustus császár felesége lett.
Majd a Római Birodalom legnagyobb hatalmú asszonya.

Livia Drusilla tizennégy éves korában kihallgatja apját és annak arisztokrata társait, akik éppen a Julius Caesar elleni merényletet tervezik. A fiatal lány éles eszű bizalmassá és apja legfőbb politikai fegyverévé válik. Vonakodva ugyan, de előnyös házasságot köt Caesar hadseregének egyik parancsnokával. Anyjától azt tanulja, egy nő is lehet hatással a közügyekre, és folyamatosan próbálja észben tartani, hogy bár kiváló érzékkel látja át a római szenátus intrikáit, mindig türelmesnek és gyakorlatiasnak kell maradnia.

De a türelemről és a ravaszságról azonnal megfeledkezik, amikor találkozik Caesar fogadott fiával és örökösével, Octavianusszal. A mindössze tizennyolc éves férfi nagy hatalma ellenére szerénynek mutatkozik, és megigézi Liviát, az újdonsült feleséget. Octavianus vagyona és befolyása egyre nő, így Livia családjának szörnyű veszéllyel kell szembenéznie. A lány éles eszét és szívét követve súlyos választásra kényszerül, melynek eredményeként nagyobb befolyása lesz Rómára, mint azt valaha is gondolta volna.

2075 éve, Kr.e. 58. január 30-án született LIVIA, Augustus császár felesége. Ő volt Róma történetének talán legnagyobb befolyással bíró asszonya, még az államügyekbe is beleszólt, ami akkoriban ritka kivételnek számított. Augustus - akkor még Octavianus - rajongásig szerelmes volt bele, erőszakkal rávette a válásra, pedig Livia nem hogy férjes asszony volt, de már egy gyermek anyja, egy másikkal pedig várandós. De a feltörekvő szerelmest semmi nem érdekelte, elvette, s miután ő maga császár lett, a birodalom első asszonyává, a római női erények és erkölcsök mintaképévé tette, ő volt az eszményi római matróna. Órási hatással volt a férjére, ezáltal egyben a civilizált világ sorsára, befolyása érzékeltetésére talán elég annyi, hogy ő intézte a császár pénzügyeit. Befolyását annak ellenére mindvégig megőrizte, hogy nem szült gyermeket, vagyis trónörököst a császárnak. Több mint fél évszázadon át éltek együtt, s elérte Augustusnál, hogy az örökbe fogadta első házasságából származó fiát, így Augustus halála után Livia édes gyermeke, Tiberius követte a trónon. 86 évesen hunyt el, s később még három vér szerinti utódja jutott trónra, Caligula, Claudius és Nero. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is =  Ókor és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Az ókori görög-római kultúra szerelmesei

 • Phyllis T. Smith
  Én, Livia
  Kiadó: Agave
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 381
  ISBN: 9789634190509

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  232172
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés