Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Én, Claudius - 2030 éve született CLAUDIUS római császár

-25%
ÚJ
Én, Claudius - 2030 éve született CLAUDIUS római császár
 • Én, Claudius - 2030 éve született CLAUDIUS római császár
 • Én, Claudius - 2030 éve született CLAUDIUS római császár
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2021.07.31   A készlet erejéig!

Az ismert angol író-költő, a klasszikus ókor szerelmese 1934-ben írta Én, Claudius című regényét. Azóta világszerte nemzedékek tanulták belőle a római történelmet. Graves egy tudós alaposságával jegyzetelte ki a római történetírók - elsősorban a császár-életrajzíró Suetonius - munkáit, és hiteles források felhasználásával írta meg Claudius császár történelmi hitelességű, fiktív önéletrajzát. Ha a korabeli (a Kr. u. első században járunk) világ urait, akiknek hatalmához foghatót a modern korban nemigen találunk, elmeháborodott gyilkosoknak nevezzük, nem járunk messze a forrásainkból megismert igazságtól. Ezek között cseperedett fel e szövevényes dinasztia sarja, a bicegősre-dadogósra sikeredett Claudius, akire balszerencséje jóvoltából kevés figyelem esett az intrikákkal és véres bűnökkel átjárt udvarban. Élete első ötven évében így viszonylag nyugodtan elmélyülhetett a tudományokban, észrevétlenül figyelhette meg és jegyezhette fel környezete (rém)tetteit és ritka mulatságos pillanatait. Graves-Claudius nagyszerű elbeszélő, a könyv lebilincselő - még jó, hogy megvan a folytatás: a váratlanul császárrá lett Claudius történetét a Claudius, az Isten- oldalain kísérhetjük tovább.

2030 éve, I.e. 10. augusztus 1-jén született CLAUDIUS római császár. Előkelő származása révén Augustus és Tiberius császár udvarában nevelkedett, úgyhogy már fiatalon sok szörnyűséget tapasztalt. Gyenge fizikumú, beteges gyerek volt, saját szülőanyja is "emberi szörny-szülemény"-nevezte, akit "a természet csak megkezdett, de be nem fejezett." Észbeli képességeit sem becsülték, tisztesség ne essék szólván, egyszerűen hülyének tartotta mindenki, amint azonban később kiderült, tévedtek. Claudiusnak valójában nagyon is helyén volt az esze, a két zsarnok, Tiberius és Caligula rémuralma alatt hülyesége mögé bújt, így a császárok nem tekintették veszélyesnek uralmukra, s életben hagyták. Amikor Caligula meggyilkolása után trónra ültették, senki nem várt tőle semmi jót. Claudius azonban levette álarcát, és már első üdvös intézkedéseivel kellemes meglepetést okozott, ahelyett, hogy hülyeségeket csinált volna, igencsak bölcsen kormányzott. Házasságai azonban nagyon szerencsétlenül sikerültek, s végül saját felesége, Agrippina ölette meg, hogy fiából, Neróból császárt csináljon. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Robert Graves
  Én, Claudius
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2009
  Oldalszám: 428
  ISBN: 9789630788458

 • Cikkszám
  250664
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés