Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Én, Claudius - 125 éve született ROBERT GRAVES

-25%
ÚJ
Én, Claudius - 125 éve született ROBERT GRAVES
 • Én, Claudius - 125 éve született ROBERT GRAVES
 • Én, Claudius - 125 éve született ROBERT GRAVES
 • Én, Claudius - 125 éve született ROBERT GRAVES
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2020.07.23   A készlet erejéig!

Az ismert angol író-költő, a klasszikus ókor szerelmese 1934-ben írta Én, Claudius című regényét. Azóta világszerte nemzedékek tanulták belőle a római történelmet. Graves egy tudós alaposságával jegyzetelte ki a római történetírók - elsősorban a császár-életrajzíró Suetonius - munkáit, és hiteles források felhasználásával írta meg Claudius császár történelmi hitelességű, fiktív önéletrajzát. Ha a korabeli (a Kr. u. első században járunk) világ urait, akiknek hatalmához foghatót a modern korban nemigen találunk, elmeháborodott gyilkosoknak nevezzük, nem járunk messze a forrásainkból megismert igazságtól. Ezek között cseperedett fel e szövevényes dinasztia sarja, a bicegősre-dadogósra sikeredett Claudius, akire balszerencséje jóvoltából kevés figyelem esett az intrikákkal és véres bűnökkel átjárt udvarban. Élete első ötven évében így viszonylag nyugodtan elmélyülhetett a tudományokban, észrevétlenül figyelhette meg és jegyezhette fel környezete (rém)tetteit és ritka mulatságos pillanatait. Graves-Claudius nagyszerű elbeszélő, a könyv lebilincselő - még jó, hogy megvan a folytatás: a váratlanul császárrá lett Claudius történetét a Claudius, az Isten oldalain kísérhetjük tovább.

 

2020. július 24-én 125 éve született ROBERT GRAVES angol író és költő

 

Az antik kultúra meghatározó hatása alatt alkotta legjobb műveit, leghíresebb könyve az Én, Claudius és a Claudius, az Isten. De olvasható magyarul A görög mítoszok című nagyszerű és terjedelmes kötete is, s életműve is mutatja, mennyire rajongott az antikvitásért. De nemcsak az ókori mediterrán kultúrákért, hanem magáért a mediterrán életformáért is, ezért oxfordi egyetemi katedráját odahagyva 1929-ben elköltözött a ködös Angliából, a napfényes Mallorcán telepedett le, és egy kis halászfaluban éldegélt haláláig. S miközben a spanyol halászok befogadták maguk közé, az ókortudósok sosem bocsátották meg neki, hogy úgymond laikusként beleártotta magát az ő dolgukba. Pedig köszönetet érdemelt volna, nagyrészt Claudius-könyveinek köszönhető volt ugyanis, hogy az ókor az átlagolvasók körében is divatba jött. Egyéb művei is népszerűek lettek szerte a világon, A vitéz Belizár, a Jézus király, a Búcsú mindentől, az Aranygyapjú és a Héber mítoszok szinte minden nagyobb nyelven hozzáférhető, természetesen magyarul is. Kiváló stílusérzéke volt, parádés könyve jelent meg például A káromkodás jövőjéről címmel, amelyben szellemesen fejtegette, hogy a káromkodás a rögtönzés művészete. Sok szállal kötődött a magyar irodalomhoz is, lefordította angolra Devecseri Gábor Bikasiratóját, s egyik magyarországi látogatásakor nevét viselő irodalmi díjat alapított az év legjobb fiatal költőjének elismerésére.  (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Robert Graves
  Én, Claudius
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2009
  Oldalszám: 428
  ISBN: 9789630788458

 • Cikkszám
  974982
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés