Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Elvis - 40 éve hunyt el ELVIS PRESLEY

-25%
ÚJ
Elvis - 40 éve hunyt el ELVIS PRESLEY
 • Elvis - 40 éve hunyt el ELVIS PRESLEY
 • Elvis - 40 éve hunyt el ELVIS PRESLEY
 • Elvis - 40 éve hunyt el ELVIS PRESLEY
 • Elvis - 40 éve hunyt el ELVIS PRESLEY
4 600 Ft
Akció: 3 450 Ft
Kezdete: 2017.08.15   A készlet erejéig!

Albert Goldman megírta Elvis Presley hiteles életrajzát - egy sztár és egy szimbólum, egy amerikai álom és egy serdülőkori ábránd biográfiáját, az energia és bőség korszakának történetét. A szupersztár prototípusaként, az amerikai popkultúra katalizátoraként ábrázolja Presleyt - akit istenítettek és elítéltek, aki köré mítoszt szőttek, mikor a rockkorszak királyaként uralkodott.

Háromévi kutatás és körülbelül hatszáz interjú után ez a könyv mondja el először a teljes igazságot századunk popkultúrájának fenoménjáról, ügyesen vegyítve a megdöbbentő felfedezéseket a pompás kultúrtörténeti eszmefuttatásokkal. Albert Goldman regényírói tehetséggel jeleníti meg Elvis Presley tündöklését és hanyatlását. Az embert és a mítoszt Memphis és Las Vegas, vallásos hiedelmek és rózsaszín Cadillacek, a fehér gospel, a Rhythm & Blues meg a rock and roll fényében állítja elénk. Megidézi a kort és az akkori életet - a cselszövéseket és a trükköket, a pénzzel és a hatalommal való manipulálást, a dekadenciát és a bomlást, a szórakoztatóipar életének minden arcát.

2017. augusztus 16-án 40 éve hunyt el ELVIS PRESLEY amerikai rockzenész. A rock and roll koronázatlan királya volt, születésnapját azóta is évente megünneplik szerte a világon, a Heartbreak Hotel című felvételének 1956-os megjelenése mérföldkő a könnyűzene történetében, halála évfordulóin pedig a világon mindenhol összegzik művészetét. Hozzávetőleg egy évtizeden át uralkodott a rockzenében, ezidő alatt megszámlálhatatlan slágerrel jelent kezett, nem egy közülük azóta számos feldolgozást ért meg, így a mai fiatalok sokszor nem is tudják, hogy az eredetit ő énekelte. Világhírű dalai közül is kiemelkedik sikerével az I Want You, I Need You, I Love You, a Love Me Tender, a Teddy Bear, a Trying To Get You és a Jailhouse Rock. Több mint harminc filmet forgatott, így ezek révén mi, a személyes találkozástól elzárt kelet-európaiak is ismerhettük. Legjobban sikerült filmje a Börtönrock, a King Creole, a Katona-blues, A lányok angyalok, a Viva Las Vegas és a Micsoda buli. Élete utolsó éveiben már csak árnyéka volt önmagának, s végül kábítószertúladagolás következtében halt meg. A rajongók azonban máig nem hajlandók megbékélni halálával, sírja nemzeti zarándokhely, zenéjének népszerűsége pedig mit sem csökkent. Jellemző erre, hogy örökösei ma is évi sokmillió dollárt kasszíroznak az újra meg újra megjelenő lemezekből, házának belépő díjából és a nevének, képének használatát engedélyező szerződésekből. Nimbuszának semmi nem árt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Albert Goldman
  Elvis
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 693
  ISBN: 9789630794596

 • Cikkszám
  642078
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés