Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Első csók - 95 éve született FEKETE GYULA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Első csók - 95 éve született FEKETE GYULA
 • Első csók - 95 éve született FEKETE GYULA
 • Első csók - 95 éve született FEKETE GYULA
 • Első csók - 95 éve született FEKETE GYULA
490 Ft

Az író mondja könyvéről:
"Szándékosan válogattam úgy a kötet írásait, hogy érezze a távlatot a fiatal olvasó: ez már történelem. Fedezze fel magában, magának a különbségeket az itt ábrázolt világ és az ő mai világa között. Érezzen rá: az örök emberinek is van története – első csóknak, szerelemnek, barátságnak, halálváró hangulatoknak-, íme néhány kurta évtized távlatából is már tisztán érzékelhető a változás. S talán éppen a változásokat fölfedezve sejtjük meg, mi és mennyi ezekben a nagy érzelmekben az időtlen, tehát – emberi mértékkel – örök.

Az irodalom mindennél inkább az érzelmek tartományában honos. S ebben a tartományban teljesen és maradéktalanul csak a perc a miénk. Az időnek egy akkorka atomja, amilyet hangulattal, kéjjel még átfoghatunk.

Nem a számon tartható évekért élünk, hanem a számon tartható percekért. Becsüljük meg a percet. Minden egyebet csak a tudatunk raktároz – kiszárítva, lepréselve, mint botanikus a virágait –, érezni csak a percet érzehetjük a magunkénak igazán.
Tehát: élj a változó mai napnak? Mindig a változó pillanat számlájára?
Jóvátehetetlen félreértés. Éppen fordítva: élj a percben is az örökkévalóságnak. Hiszen a perc – míg el nem telt – semmiben sem különbözik az örökkévalóságtól."

2017. február 26-án 95 éve született Mezőkeresztesen FEKETE GYULA író, politikus. Ez utóbbi tevékenysége során volt az egykori MDP tagja, a rendszerváltozáskor pedig a Magyar Néppárt elnöke. Fő foglalkozásában persze író volt, amit Az orvos halála, A hű asszony meg a rossz nő című remek regénye, valamint az Egy korty tenger című nagyszerű cikkgyűjteménye is ékesen bizonyít. Volt, hogy két "hivatását" összekapcsolta, de meg is lett az eredménye; 1956-ban az îrószövetség titkára volt, s tevékenységét 10 hónapos rabsággal díjazták. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Fekete Gyula
  Első csók
  Kiadó: Kozmosz Könyvek
  Kiadás éve: 1980
  Oldalszám: 338
  ISBN: 9632113993

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  989389
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés