Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Eleink - 35 éve hunyt el ITALO CALVINO

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Eleink - 35 éve hunyt el ITALO CALVINO
 • Eleink - 35 éve hunyt el ITALO CALVINO
 • Eleink - 35 éve hunyt el ITALO CALVINO
 • Eleink - 35 éve hunyt el ITALO CALVINO
1 990 Ft

A 20. századi olasz irodalom egyik legnagyobb, iskolát teremtő és nemzetközileg is páratlan népszerűségű alkotója, Italo Calvino (1923-1985) három fantasztikus történelmi kisregényét fogja egybe ez a mára már legendás cím.

Az elsőnek a hőse Nagy Károly kiváló lovagja. Agilulfo élen jár a harcban, a fegyelemben, az adminisztrálásban, szép nők rajonganak érte, de nincs teste: amikor feltolja sisakja rostélyát, a semmiből szól a hangja. A második történet hősét a török harcokban kettészelik: a hibákkal és erényekkel megvert és megáldott egész emberből két fél lovag lesz, egy gonosz és egy jóságos. Az utolsó kisregény hőse egy bárófi a 18. századból, aki gyerekkorában dacból felmászik egy fára – és soha többé nem ereszkedik vissza: egész életét a lombok, erdők magasában tölti, onnan szemléli tevékenyen és mégis kívülállóként, a koreszméknek elkötelezetten és mégis felülről, a forrongó világot.

Valahogy úgy, ahogy Calvino szemlélődött „…gallyak és levelek, pikkelyek és lebenyek, a girbegurba elágazások vég nélküli, csipkés szövevényé”-ből, mely „hímzés… a semmi kanavászán, akár a tollam nyoma…”

Akárhogy is, az eredmény magáért beszél. Calvino izgalmas, bölcsen humoros történetei az emberi élet végső kérdéseire keresnek és találnak a maguk mesés módján választ. Szemléletére és tollának nyomára, meséire és tanulságaira nagyobb szükségünk van, mint valaha.

2020.szeptember 19-én 35 éve hunyt el ITALO CALVINO olasz író. A második világháború alatt részt vett az ellenállási mozgalomban, s így kommunista lett. Akkortájt műveit is azon eszme hatása alatt írta, így kiábrándulása különösen fájdalmas volt. Az 1956-os magyar forradalom leverése miatt kilépett a kommunista pártból is, a neorealizmus szigorú kritikai hangvételéhez azonban hű maradt. Főként novellái sikerültek, de kiválóak meséi is, három meseregénye életművének különösen becses része. Érdekes olvasmány önéletrajzi regénye, a Palomar. Sok műve olvasható magyarul is.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Italo Calvino
  Eleink
  A nemlétező lovag, A kettészelt őrgróf, A famászó báró
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1980
  Oldalszám: 458
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9630719541

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  844635
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés