Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Elefántország - 120 éve született SZÉCHENYI ZSIGMOND

-25%
ÚJ
Elefántország - 120 éve született SZÉCHENYI ZSIGMOND
 • Elefántország - 120 éve született SZÉCHENYI ZSIGMOND
 • Elefántország - 120 éve született SZÉCHENYI ZSIGMOND
 • Elefántország - 120 éve született SZÉCHENYI ZSIGMOND
2 699 Ft
Akció: 2 024 Ft
Kezdete: 2018.01.22   A készlet erejéig!

"Első vadásznaplóm, a »Csui!» megjelenése óta kétízben jártam Afrikában. 1932-33 telén öt hónapot, 1933-34 telén pedig ötödfél hónapot töltöttem Kenya, Tanganyika és Uganda vadonságaiban. Ezen útjaimon is vezettem a »Csui!»-hoz hasonló részletes naplót, azonban nem bocsátom a nyilvánosság elé azért, mert sok benne a már elmondottak ismétlése, ezt pedig rossznéven venné az olvasó…"

Ma már a Zambezi folyótól délre csak állatkertben bőg az oroszlán, akárcsak Budapesten.
Hanem itt, legalábbis egyelőre, még bőg... Itt még ősi birodalmában bőg, ugyanilyen teli torokkal, ahogy annak idején, vagy ötven évvel ezelőtt, rábőgött arra a fehér emberre, aki elsőnek merészelte megháborgatni.

Széchenyi Zsigmond Elefántország című könyve első ízben 1934-ben jelent meg, második könyveként a Csui! című, nagy sikerű vadásznapló után. Az időközben tapasztalt Afrika-vadásszá vált Széchenyi ebben a művében újabb expedícióinak jelentősebb eseményeit írja meg.

Nagy fogú elefántokkal, hatalmas bivalyokkal, támadó oroszlánokkal találkozhatunk a kötet lapjain. A vadászkalandokat kitűnő zoológiai és etnográfiai megfigyelések gazdagítják.
Külön figyelmet érdemel a könyv képanyaga. A szerző saját felvételei önmagukban is szenzációt jelentettek megjelenésük idején.

2018. január 23-án 120 éve született a Maros-Torda vármegyei Sóváradon SZÉCHENYI ZSIGMOND vadász. Széchényi Ferencnek, a Nemzeti Múzeum alapítójának, nemzeti könyvtárunk névadójának dédunokája volt, és élete során jórészt barangolt. Bejárta a fél világot, kilencszer vadászott Afrikában, de megfordult Indiában és Alaszkában is. Vadászkalandjairól izgalmas könyvekben számolt be, a Csui! vagy az Afrikai tábortüzek milliós példányban jelent meg, és idegen nyelvekre is lefordították műveit. Könyveiben bőségesen olvashatunk félelmetes nagyvadak - elefántok, tigrisek és oroszlánok - bátor becserkészéséről és elejtéséről, de mint minden nagy vadász, ő is szelídebb állatokkal kezdte. Nem is minden nehézség nélkül, első szarvasát például "döggé lőtte", azaz a megsebesített vadat nem sikerült vérnyomon megtalálnia, s gyakorlott vadászt ennél nagyobb szégyen nem érhet. Kezdőnek persze megbocsátható ez a baklövés, bár ő azért nem volt teljesen zöldfülű. Amint egyik könyvében megírta, első zsákmányát hatévesen ejtette el, egy verebet kapott puskavégre, aminek a szárnyát kipreparáltatta, és a becses trófeát évtizedekig őrizte. A később óriási tekintélyt szerzett vadász persze kicsit megszépítette a valóságot, amikor verébtyúkjával dicsekedett, első zsákmánya ugyanis valójában egy kisegér volt. Ám úgy járt vele, mint első szarvasával; "döggé lőtte", s mire megtalálta, megrágták a férgek, kukacos egeret pedig csak nem tömhet ki egy szépreményű oroszlánvadász... (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Széchenyi Zsigmond
  Elefántország
  Afrikai vadásznaplójegyzetek (1932-1933, 1933-1934)
  Kiadó: Mérték
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 216
  ISBN: 9786155113628

 • Cikkszám
  121610
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés