Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Éjfél - 90 éves TORNAI JÓZSEF

-20%
ÚJ
Éjfél - 90 éves TORNAI JÓZSEF
 • Éjfél - 90 éves TORNAI JÓZSEF
 • Éjfél - 90 éves TORNAI JÓZSEF
 • Éjfél - 90 éves TORNAI JÓZSEF
1 800 Ft
Akció: 1 440 Ft
Kezdete: 2017.10.08   A készlet erejéig!

Tornai József Sashegyi Veinemöjnenként az ősi magyar-finnugor-türk versformákat ismerve, ezekhez hűen tálalja fel 75 versből álló „lakomáját”: „éjfél” utáni lakomáját! A három nagyciklus mintegy az Omegától az Alfáig való visszavonulás útját rajzolja ki, vers-stációmál el-elidőzve: VALAMI FELÉ - A KÖLTŐ ÁGYA - ANYAMÉH. Tornai hű nemzedéke legjobbjainak kettős szellemi hűségéhez: a nemzet lelkiségének örök faggatásához és az egyén egzisztenciális kalandjának kiábrázolásához, megszólaltatásához! Mércéje, mértéke mintha fokozódna ebben a verseskötetben: azokat is megszólítja, akiket életében fordítóként felkeresett, ebben a kötetben felerősödik a társ–mesterekkel folyatott dialógus: Rilkéhez szóló Bor és kenyér című költeménye a legnagyobb misztérium iránti alázatát is fölvillantja.

2017. október 9-én 90 éves TORNAI JÓZSEF költő, író, a Vadmeggy, A szerelem szürrealizmusa, A páva szépsége és A menekülő című könyv, a Leszálltam anyám öléből című esszé-, valamint a Miért sírnak a metaforák? és az Éjfél című verseskötet szerzője.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Tornai József
  Éjfél
  Kiadó: Kráter Mühely
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 95
  ISBN: 9789632981253

 • Cikkszám
  941588
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés