Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Einstein kozmosza - 140 éve született ALBERT EINSTEIN

-25%
ÚJ
Einstein kozmosza - 140 éve született ALBERT EINSTEIN
 • Einstein kozmosza - 140 éve született ALBERT EINSTEIN
 • Einstein kozmosza - 140 éve született ALBERT EINSTEIN
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2019.03.12   A készlet erejéig!

Albert Einstein, minden idők egyik legnagyobb és legelismertebb tudósa, szélborzolta hajával, zokni nélkül, pipával a szájában él emlékezetünkben. Korszakalkotó elméletei, sokatmondó kijelentései és merész jóslatai – még azok is, amelyek végül tévesnek bizonyultak – a mai napig vitákat kavarnak, és még a tudóstársadalomban is sokan félreértelmezik meglátásait. Pedig Einstein éppen azt vallotta, hogy a tudomány legalapvetőbb gondolatai egyszerűek, és szabályként bárki számára érthető nyelven megfogalmazhatóak.

Michio Kaku, korunk egyik legelismertebb elméleti fizikusa éppen ezért egy egészen új megközelítésben, a lehető legérthetőbb módon foglalja össze Einstein életművét.

2019. március 14-én 140 éve született ALBERT EINSTEIN német fizikus. Minden idők egyik legnagyobb tudós lángelméje volt. Két alapvető felfedezés fűződik a nevéhez, az általános és a speciális relativitáselmélet. Mindkét elmélet nagyon bonyolult, de egyszersmind egyszerű is, azt állapítja meg ugyanis, hogy "minden relatív". Ez már szinte szállóigévé vált, anélkül persze, hogy az emberek döntő többségének halvány fogalma lenne a dologról. A speciális relativitáselmélet a bonyolultabb, ez fejti ki ugyanis hogy a tér görbült. A tudósok szinte egyöntetű vélekedése szerint ez a legelképesztőbb tudományos elmélet, amelyet valaha is kitaláltak, s Darwinon kívül nem volt még tudós, aki annyi vita középpontjában állt, mint Einstein. Biztos ami biztos, a Nobel-díjat azért odaítélték neki, s mivel rossznyelvek szerint az ítészek sem sokat értettek meg elméleteiből, végül a fényelektromossággal kapcsolatos kutatásaiért tüntették ki. Einstein kétségkívül a legismertebb természettudós, s ez nemcsak szenzációs eredményeinek, de feltűnő fizimiskájának és rokonszenves személyiségének is köszönhető; nem sótlan és magányos szobatudós volt, hanem szellemes társasági ember. Barátai között gyakran próbálta szellemes magyarázatát adni felfedezéseinek, egyszer például így szólt: "Tudják, mi a relativitás? Egy perc a forró kályhán egy órának, egy óra egy csinos nővel egy percnek tűnik." Egyébként a rossztanuló diákok máig az ő példáját emlegetik fel a maguk védelmében, Einstein ugyanis igencsak rossz tanuló volt. Még az érettségit sem sikerült letennie, így azután különleges felvételi vizsgára kötelezték mikor mégis jelentkezett egy műszaki főiskolára, de a vizsgán megbukott. Később sem kapott állást sokáig, még egyszerű asszisztens sem lehetett. Ennek ellenére elég sokra vitte, nem túlzás azt állítani róla, hogy zseni volt. Hisz még tudós elmék is úgy vélekedtek, hogy "relativitáselméleteit még alapos magyarázat mellett is felettébb nehéz megérteni." (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Michio Kaku
  Einstein kozmosza
  Tér- és időfelfogásunk Albert Einstein képzeletének tükrében
  Kiadó: HVG
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 280
  ISBN: 9789633041444

 • Cikkszám
  133168
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés