Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Egyenes úton – egyedül - 75 éve hunyt el RITOÓK EMMA

-25%
ÚJ
Egyenes úton – egyedül - 75 éve hunyt el RITOÓK EMMA
 • Egyenes úton – egyedül - 75 éve hunyt el RITOÓK EMMA
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2020.04.01   A készlet erejéig!

Mondhatnánk, hogy múlt század eleji lányregény, de nem, ez nem egy szirupos történet, hanem hét lány sorsa, kik közül négyen mások, mint a többség, és ketten elkeseredett harcot vívnak a boldogságukért. A női emancipáció, annak minden előnyével és hátrányával, éppen elsöpörni készül a rájuk kényszerített korabeli tradíciókat és elvárásokat, amikor Balázs Ágnes és két húga árván marad. A tizenhat éves Ágnesre hárul két húgának az iskoláztatása, erkölcsi és szellemi nevelése. A feladatot lelkiismeretesen végző lánynak egyetlen kívánsága formálódik a kemény évek során: hogy egyszer csakis önmagának, önmagáért élhessen. Az Oroszi-lányokat apjuk vakmerőnek és szabadnak nevelte, a négy lány mégis más-más elveket vall, s szüleik nem csekély aggodalmára az élettel szemben támasztott igényeik, vágyaik is nagyon különbözőek.

Hogy közülük ki éri el a célját, és melyikük sorsa fordul tragédiába, az kiderül Ritoók Emma emóciókkal teli, szép könyvéből, mely már csak minősége és szellemi gazdagsága folytán sem maradhatott ki a Női remekírók sorozatból. A szerző, akinek ősei között Hunyadiak, Báthoriak, Bethlenek bukkannak fel, ezzel a művével 2000 koronát nyert az Új Idők pályázatán.

2020. április 3-án 75 éve hunyt el RITOÓK EMMA írónő, költő és műfordító. A Fővárosi Könyvtár könyvtárosaként dolgozott, s az irodalomban akkor tűnt fel, amikor "A természettudományi irány a szépirodalomban" című irodalomtudományi dolgozatával tudományos pályadíjat nyert, majd Egyenes úton egyedül című regénye kapott pályadíjat a nagyváradi Szigligeti Társaságtól. Sok verset, novellát és regényt írt, s nagy érdeme, hogy műfordításaival az elsők között volt, aki az északi népek irodalmát megismertette a magyar olvasókkal.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Ritoók Emma
  Egyenes úton – egyedül
  Kiadó: Atlantic Press
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 224
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9786155693618

 • Cikkszám
  831384
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés