Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Egy naplemente részletei - 40 éve hunyt el VLADIMIR NABOKOV

-25%
ÚJ
Egy naplemente részletei - 40 éve hunyt el VLADIMIR NABOKOV
 • Egy naplemente részletei - 40 éve hunyt el VLADIMIR NABOKOV
3 690 Ft
Akció: 2 768 Ft
Kezdete: 2017.07.01   A készlet erejéig!

Mire Vladimir Nabokov a Lolitával, a Gyér világgal, az Adával a huszadik század legnagyobb írói közé emelkedett, már elfordult a novellisztikától. Ifjú emigránsként azonban nemhogy előszeretettel, de Csehovhoz, Bunyinhoz mérhető mesteri szinten művelte a kisprózát, amelyet a regény kis alpesi formájának nevezett.

Jórészt az 1920-as és az 1950-es évek eleje között, oroszul írt, majd Dmitri fiával angolra fordított novelláinak gyűjteményes kötete 68 címet tartalmaz. Ezek most az Európa Könyvkiadó szerzői sorozatának zárásaként, két kötetben jelennek meg, s így immár a magyar olvasó is teljes képet kaphat Nabokov prózai életművéről.

Ez az egyik legnagyobb élvezet, amit ismerek kitárni az ablakot egy fülledt estén, és nézni, ahogy jönnek. Mindegyik máshogy viselkedik a lámpafényben: az egyik csendesen megtelepszik a falon, és könnyűszerrel beskatulyázható; a másik csapongva neki-nekiveri magát a lámpaernyőnek, míg végül rezgő szárnnyal és égő szemmel az asztalra esik; a harmadik bebarangolja az egész plafont. Módszerem, hogy kikészítek poharakat, mindegyikbe teszek egy trisós vízbe mártott vattadarabot, aztán ráborítom a poharat a zsákmányra ennél pompásabb időtöltés nincs is a világon írta Nabokov a lepkevadászatról.
Fordítsuk ezt most úgy, hogy a lepkevadász az Olvasó, a lepkék pedig a novellák fantasztikus, mágikus, melankolikus történetek, leleményes intellektuális játékok, metafizikai mélységekbe hatoló, az emberi lélek legmélyebben levő húrjait megérintő írások köztük legalább egy tucatnyi remekmű. Jó vadászatot, pompás időtöltést mindenkinek!

2017. július 2-án 40 éve hunyt el VLADIMIR NABOKOV orosz író. Húszéves korától az Egyesült Államokban élt, megkapta az állampolgárságot is, s műveit is angolul írta. Egyetemi irodalomtanár volt, s 1955-ben ismerte meg nevét a világ, amikor megjelent óriási vihart kavart könyve, a Lolita, amelyből Stanley Kubrick 1962-ben nagysikerű filmet készített. A Lolita megjelenésekor egyenesen pornográfnak számított, de azóta is viták kereszttüzében állnak a mind újabb filmes feldolgozások. (Kalendárium Press)

 • Vladimir Nabokov
  Egy naplemente részletei
  Összegyűjtött elbeszélések I.
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 520
  ISBN: 9789630797054

 • Cikkszám
  585592
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés