Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Egy kis kertet szerettem volna - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR

-25%
ÚJ
Egy kis kertet szerettem volna - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR
 • Egy kis kertet szerettem volna - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR
 • Egy kis kertet szerettem volna - 115 éve született TÖRÖK SÁNDOR
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2019.02.24   A készlet erejéig!

Török Sándor műve több, mint memoár-regény. Önvallomásnál, számadásnál, életmérlegnél is több: hitvallás az élet értelméről és az értelmes életről.

A világ négy égtája felé kiröppenő barátok madártollak, kavicsok, falevelek képében hozták haza írónknak a világ jelképes üzeneteit, és felhalmozták könyvespolcára. A nagyvilág, az élet e hírmondói pedig emlékeztetnek: egy gazdag élet külső és belső történéseire, kezdetekre és végre, múltra és jelenre. Egy tűnékeny hang, megrebbenő mozdulat, felvillanó szín emlékéből történet formálódik, a történetek erecskéi regénnyé duzzadva századeleji tájakat, embereket, hangulatokat hömpölyögtetnek tova, és ölelnek körül kortársi arcokat, eszméket, gondolatokat: századunk egész történetét, ahogy az egy író agyán és szívén keresztülszűrődött, megfogalmazásra, birtokbavételre, eszmei rangra emelésre várakozva.

A tudás, a derű, a bölcsesség, a kajánkodás, a moralizálás, de mindenekfelett az ifjúi lelkesedés könyve ez a regény. Ellenszere a lelki elfakulásnak, a szellemi beszűkülésnek. Mindennek, ami emberségünket veszélyezteti e földön.

2019. február 25-én 115 éve született a Brassó megyei Homoróddarócon TÖRÖK SÁNDOR író. Élete legnagyobb részében lapszerkesztőként dolgozott, íróként pedig bár regényeket és színdarabokat is írt, a legnagyobb sikert ifjúsági könyveivel aratta. Voltaképpen azzal is tűnt fel a hazai irodalmi életben, jelesül a Csilicsala csodái című könyvével, amelyből az ötvenes években óriási sikerű rádiójáték-sorozat készült, a csodálatos színész, Ráday Imre főszereplésével. De máig népszerű a Kököjszi és Bobojsza című meseregénye is, amelyet szintén sokszor feldolgoztak, bábszínházi változatai szinte folyamatosan műsoron vannak valamelyik színházban. Mint ahogy ma is mindenki ismeri minden idők egyik legnézettebb hazai gyerekfilmjét is, a szintén az ő regényeiből forgatott Hahó, Öcsi!-t, illetve folytatását, a Hahó, a tengert. Zsidó származású volt, ezért a vészkorszakban bújkálnia kellett, szomorú élményeit Egy kis kertet szerettem volna című emlékirataiban írta meg. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Török Sándor
  Egy kis kertet szerettem volna
  Kiadó: Gabo
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 542
  ISBN: 9789636896980

 • Cikkszám
  618509
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés