Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Egy hét Marilynnel - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE

-25%
ÚJ
Egy hét Marilynnel - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
 • Egy hét Marilynnel - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
 • Egy hét Marilynnel - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
 • Egy hét Marilynnel - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
 • Egy hét Marilynnel - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
 • Egy hét Marilynnel - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
 • Egy hét Marilynnel - 55 éve hunyt el MARILYN MONROE
2 490 Ft
Akció: 1 868 Ft
Kezdete: 2017.08.03   A készlet erejéig!

1956-ban a 23 éves Colin Clark, friss oxfordi diplomájával, harmadasszisztensként dolgozik A herceg és a kóristalány c. film forgatásán. A filmben együtt játszik Nagy-Britannia színészfejedelme, Sir Laurence Olivier és a leghíresebb hollywoodi szexszimbólum, Marilyn Monroe. Egy varázslatos héten keresztül a legendás filmcsillag a legfiatalabb munkatárs, Colin karjaiban talál menedéket akkor, amikor minden összedőlni látszik körülötte. A fiatal férfi minden erejével azon van, hogy erősítse Marilyn ingatag önbizalmát, s rábírja arra, hogy folytassa a munkáját a felé áradó ellenszenv közepette is. Colin Clark naplót vezetett a forgatásról, s természetesen leírta a Marilynnel töltött csodás hetet is. Ezeknek a feljegyzéseknek az alapján készült az Egy hét Marilynnel c. film.

2017. augusztus 5-én 55 éve hunyt el MARILYN MONROE amerikai színésznő. Legendák övezte filmcsillag volt, halála után öt és fél évtizeddel sem csökken sorsa iránti érdeklődés, sőt, élete immár Hollywood legnépszerűbb mítosza. Filmes karrierjét nagyon jól ismerjük, magánélete, s különösen halála azonban igencsak rejtélyes. Gyermekkoráról is keveset tudunk, pedig rendkívül érdekes. A kis Norma Jean Mortenson egy ideggyenge asszony törvénytelen gyermeke volt, s már egészen kis korában megismerte az élet árnyoldalát. Kétéves korában egy őrült majdnem megfojtotta egy vánkossal, hatévesen megerőszakolták, sokáig élt árvaházban, s ottani egyenruháját annyira szégyellte, hogy egyszer meztelenre vetkőzött a templomban. A meztelenség ettől fogva egész életét meghatározta, s mivel már kora serdülőként fejlett idomokkal áldotta - vagy verte - meg a sors, hamar felfedezte nőiességét. Egyszer aztán feszes kölcsönpulóverben ment iskolába, s amint később visszaemlékezett: "Amikor beléptem az osztályba, a fiúk hirtelen üvölteni, nyávogni kezdtek, le-föl ugráltak. Életemben először történt, hogy környezetem felfigyelt rám." A magányos kis vadóc nagyon vágyott a figyelemre, s mivel ezt csodaszép testével érte el, ezt használta fel céljai elérésére. Még tizenéves volt, amikor meztelen modellt állt egy falinaptárhoz, ezt látták meg a filmesek, akiktől első szerepeit kapta. Csakhamar Amerika legnépszerűbb sztárja lett, a társadalom minden rétege istenítette, művészek, sportolók, politikusok omoltak a lábai elé, s ma is ő a világ legismertebb színésznője. Pedig művészi kvalitásait pályája csúcsán sem becsülték sokra, amint valaki megjegyezte: "Két dolgot csinál remekül: ahogyan jár és ahogy megáll. Meg aztán jó érzékkel mindig a méreténél vagy két számmal kisebb ruhákat vesz magára." (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Colin Clark
  Egy hét Marilynnel
  Kiadó: Gabo
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 222
  ISBN: 9789636895686

 • Cikkszám
  504221
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés