Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Egy eltűnt birodalom titkai nyomában

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Egy eltűnt birodalom titkai nyomában
 • Egy eltűnt birodalom titkai nyomában
 • Egy eltűnt birodalom titkai nyomában
790 Ft

A XIX. század harmadik harmadában szenzációt keltő tudósítások jelentek meg a sajtóban a hettiták eltűnt birodalmáról. Az azóta eltelt évtizedek folyamán tudósok százai indultak hosszú zarándokútra a titokzatos nép felderítésére, s ma már tudományosan igazolt, pontos adataink vannak az ókori Közel-Kelet harmadik nagybirodalmának létezéséről, történetéről és kultúrájáról.

Vojtech Zamarovsky, a Trója felfedezése és A világ hét csodája népszerű írója arra a feladatra vállalkozott, hogy régészek és filológusok, orientalisták és hettitológusok, valamint utazók, misszionáriusok, diplomaták és különböző amatőrök életsorsát, sikereit és néha tragikus tévedéseit vizsgálva megírja a hettiták és a hettitológia történetét.

Könyve több értelemben is felfedező munka. Felfedező elsősorban azért, mert ismerteti a hatalmas ókori birodalom és a sajátos hettita kultúra felfedezésének történetét, de azért is, mert az olvasó előtt feltárja a „történelem nyomkeresőinek” kevéssé ismert világát. S az olvasó, miközben lélegzet-visszafojtva kíséri a terepen kutató régészek útját, s behatol régi feliratokon és holt nyelvek problémáin töprengő tudósok csöndes dolgozószobájába, rádöbben, hogy ez a legszürkébbnek látszó emberi munka is mennyire telítve lehet drámai feszültséggel, ezernyi izgalmat és meglepetést hordozhat magában, és mélyen átérzi az író szavainak igazságát: "A tudomány világában semmi sem olyan fantasztikus, hogy igaz ne lehessen.

 • Vojtěch Zamarovský
  Egy eltűnt birodalom titkai nyomában
  Kiadó: Madách
  Kiadás éve: 1972
  Oldalszám: 242
  Kötés: Keménytáblás

  Jó állapotú antikvár könyv, de a papírborító két helyen kicsit szakadt. Lásd az állapotképeket!

 • Szerző
  Vojtěch Zamarovský
  Cím
  Egy eltűnt birodalom titkai nyomában
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  216919
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés