Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Egy ágyban az ellenséggel - 135 éve született COCO CHANEL

-25%
ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
Egy ágyban az ellenséggel - 135 éve született COCO CHANEL
 • Egy ágyban az ellenséggel - 135 éve született COCO CHANEL
 • Egy ágyban az ellenséggel - 135 éve született COCO CHANEL
 • Egy ágyban az ellenséggel - 135 éve született COCO CHANEL
 • Egy ágyban az ellenséggel - 135 éve született COCO CHANEL
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2018.08.08   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Az amerikai származású Hal Vaughan (1928) hírszerzőként, újságíróként és dokumentumfilmesként dolgozott Európában, a Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában. Két korábbi művében szintén a II. világháborúval és a hírszerzéssel foglalkozik. Párizsban él.

2018. augusztus 19-én 135 éve született COCO CHANEL francia divattervezőnő. Árvaházban nevelkedett, de már akkor is csak a ruhák érdekelték, nagyestélyiket csinált magának rossz lepedőkből, s amikor a szigorú nevelőnők nem engedték meg neki, hogy azokban járjon a templomba, kishíján öngyilkos lett. Ezért javítóintézetbe küldték, ott talált rá egy gazdag huszártiszt, aki pártfogásába vette. Az ő anyagi támogatásával kezdte divattervezői pályafutását is, s hamar nagy hírnévre tett szert. Jellemző tekintélyére, hogy bármit vett fel, azonnal divat lett. Ö találta fel például a pulóvert, amikor egy lovaspóló meccsen fázósan magára húzott egy széken everő férfi-kardigánt. De ő hozta divatba a "bubifrizurát" is, szintén véletlenül, amikor az operába készülődve belekapott hosszú hajába a bojler lángja, s a megpörkölődött szálakat a homlokán egy ollóval rövidre nyírta. Egy hét múlva minden divatos nő rövid hajat hordott. De páratlan sikerei mögött nemcsak a véletlen, hanem óriási mennyiségű munka is állt, nyolcvanévesen is egész álló nap dolgozott, hogy személyesen felügyelje a világhíres megrendelőinek készülő ruhákat. És megrendelői voltak bőven, kitelne belőlük egy kisebb lexikon; például Jackie Kennedy is Chanel-kosztümben volt, amikor Dallasban lelőtték a férjét; az amerikai elnök vérével szennyezett ruhát ma múzeumban őrzik. De nem csak a nők keresték kegyeit, a férfiak is körüldongták, de ő mindenkinek nemet mondott; egy arisztokratát például azzal utasított vissza: "westminsteri hercegnő mindenki lehet, de Coco Chanel csak egy van." Igaza volt. Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 • Hal Vaughan
  Egy ágyban az ellenséggel

  Coco Chanel titkos háborúja
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 299
  ISBN: 9789630794800

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  832859
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés