Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Égig érő nyár - 75 éves SERFÖZÖ SIMON

-25%
ÚJ
Égig érő nyár - 75 éves SERFÖZÖ SIMON
 • Égig érő nyár - 75 éves SERFÖZÖ SIMON
 • Égig érő nyár - 75 éves SERFÖZÖ SIMON
 • Égig érő nyár - 75 éves SERFÖZÖ SIMON
2 000 Ft
Akció: 1 500 Ft
Kezdete: 2017.10.23   A készlet erejéig!

Egy kisfiú árnyalakja jár-kél a könyv lapjai között, megy versről-versre s nézi, amit a költő, a kisfiú felnőtt mása látni és megmutatni akar általa: magának s nekünk, az olvasóknak. Azt a világot, az elmúlt, de sűrű, izgalmas, zsizsegő, folyton mozgó, játékra hívó, élő gyermekkor világát, melyet e költői alakmás jól ismert, hiszen egykor benne élt, de ahová a felnőttnek már nincs, soha nem is lehet visszatérése.

S mit lát ez a színesre festett, de elmosódott vonású, Urbán Tibor ecsetjével megidézett emlékkép fiú? Hogy milyen sűrű, izgalmas, zsizsegő, folyton mozgó, játékra hívó, mennyire élő volt, mennyire embertulajdonságokkal felruházott az a gyermeki lét.

„Gyerekkor, messziről nézlek”, írja Serfőző Simon, s ebben a világábrázolásban, ebben az emlékező versbeszédben ott bujkálnak, ki-kivillannak a rímes-ritmikus, a gyermeki látásmódot tükröző-imitáló, képekben beszélő költemények közül a felnőtt ember szikárabb hangvételű versüzenetei is.

Serfőző Simon új kötetét elsősorban gyermek olvasóknak szánta: de a lírai világépítés szép élményével ajándékozza meg a múltra, ki-ki a magáéra visszarévedő felnőtteket is.


2017. október 24-én 75 éves SERFÖZÖ SIMON költő és író, a Bűntelenül és az Elsötétült arcom című verseskötet, a Gyerekidő című regény és a Varjúleves című novelláskötet szerzője.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Serfőző Simon
  Égig érő nyár
  Kiadó: Magyar Napló
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 82
  ISBN: 9789639961692

 • Cikkszám
  172055
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés