Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Effi Briest / A Poggenpuhl család - 120 éve hunyt el THEODOR FONTANE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Effi Briest / A Poggenpuhl család - 120 éve hunyt el THEODOR FONTANE
 • Effi Briest / A Poggenpuhl család - 120 éve hunyt el THEODOR FONTANE
 • Effi Briest / A Poggenpuhl család - 120 éve hunyt el THEODOR FONTANE
570 Ft

Theodor Fontane a múlt század utolsó évtizedeinek nagy realista írója, Thomas Mann egyik példaképe. Regényeiben finom iróniával ábrázolja a porosz nemesség és az úrhatnám berlini polgárság tartalmatlan, az üres formákhoz mereven ragaszkodó életét.

Fő műve, az Effi Briest, melyet Tolsztoj Anna Kareniná-jával és Flaubert Bovaryné-jával szoktak egy sorba helyezni – a hagyományos házasság válságát mutatja be, és azt, miként dúlja szét egy család boldogságát és dönt tragédiába emberi sorsokat a korabeli becsületkódex lélektelen alkalmazása.

A kötet másik regénye, A Poggenpuhl család pillanatkép – egy pusztulásra ítélt társadalom „utolsó pillanatának” könnyed és szellemes párbeszédekben, levelekben megrajzolt képe.

2018. szeptember 20-án 120 éve hunyt el THEODOR FONTANE német író. A kritikai realizmus legnagyobb német irodalmára volt, pedig csak majdnem hatvanéves korában jelent meg első regénye. Ennek ellenére ifjonti hévvel támadta a visszahúzó tradíciókat, "megtámadhatatlan igazságok egyáltalán nem léteznek, s ha vannak is, akkor unalmasak" - írta egy helyütt, s ennek szellemében alkotta műveit. Messze leghíresebb regénye az Effi Briest, amely egy tragikus házasság története. A könyvet többen is feldolgozták filmen, például Wolfgang Luderer Angelica Domröse főszereplésével. A leghíresebb adaptáció azonban Rainer Werner Fassbinderé, aki Hanna Schygullára bízta a főszerepet, s a film óriási sikert aratott. Utolsó, Tóparti kastély című könyve amolyan kedves búcsúzás. 78 évesen írta, de bölcs derűvel még ebben is előretekintett, amint meg is jegyezte benne: "Szeressünk minden régit, amennyiben erre méltó, de élnünk tulajdonképpen az újért kell". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Theodor Fontane
  Effi Briest / A Poggenpuhl család
  A Világirodalom Remekei
  Fordította: Vas István
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1981
  Oldalszám: 376

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  358386
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés