Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Edith Piaf - Rózsa és tövis - 55 éve hunyt el EDITH PIAF

-25%
ÚJ
Edith Piaf - Rózsa és tövis - 55 éve hunyt el EDITH PIAF
 • Edith Piaf - Rózsa és tövis - 55 éve hunyt el EDITH PIAF
 • Edith Piaf - Rózsa és tövis - 55 éve hunyt el EDITH PIAF
 • Edith Piaf - Rózsa és tövis - 55 éve hunyt el EDITH PIAF
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2018.10.09   A készlet erejéig!

"Nem bánok semmit sem."

Pedig kijutott neki bőven. Olyan párizsi családban világra jönni, ahol a nagymama bolhaidomár, az anya utcai énekesnő, az apa vásári mutatványos, és ahol a cumisüvegbe piát is kevernek, hogy a gyerek jobban aludjon, nem mindennapi örökség. És akkor a másik nagymamáról még nem is beszéltünk, aki legalább vidéken lakik, és tisztességes szakmája van: szakácsnő. Igaz, hogy egy bordélyban...

Abban a bordélyban, a jó vidéki levegőn szedi össze magát ez a csenevész kis "párizsi veréb". Ezer szerencséje, hogy félvakon kerül a műintézménybe, így legalább csak azt érzékeli, hogy a jó illatú, kedves lányok kimosdatják, kezeltetik, kényeztetik, esténként mesélnek neki, törődnek vele, még iskoláztatják is!

Miután a lányok kikupálták, apja visszaviszi a párizsi flaszterre, mert észreveszi, hogy a gyerek egyetlen anyai öröksége, a hangja, páratlan a maga nemében. A francia zászló és Coco Chanel mellett ez a hang, ez a törékeny figura ma már Franciaország harmadik jelképe. Sanzonjait világszerte nagy művészek tartják műsoron.

2018. október 11-én 55 éve hunyt el EDITH PIAF francia sanzonénekesnő. Szegény kis utcai énekesnő volt, ázott kis veréb, amikor egy szép napon a híres Cabaret igazgatója felfedezte. Maurice Chevalier is hamar felismerte benne a kivételes tehetséget, s támogatásával csakhamar a leghíresebb francia sanzonénekesnő lett, a sanzon picinyke nagyasszonya. Jellegzetesen rekedtes hangjával, sajátos előadói stílusával - amellyel "a sanzon tragikája" címet érdemelte ki - nemcsak a párizsi Olympia közönségét hódította meg, de az egész világot. Nem bánok semmit sem és Milord című dala ma is gyakran hallható. Akkori népszerűsége szinte elképzelhetetlen, de még ma is ápolják emlékét, abban az utcában például, ahol kitett csecsemőként, egy kopott rendőrkabátba bugyolálva megtalálták, ma emlékmúzeum van. A világhírű költő és festő, Jean Cocteau annyira szerette és tisztelte, hogy amikor megtudta halálhírét, összetörve leült, hogy nekrológot írjon róla, de írás közben szívrohamot kapott, és ő is meghalt. Máig tartó népszerűségét jelzi, hogy amikor az új évezred lázában a franciák népszavazás során kiválasztották a XX. század legszebb dalait, az ő Himnusz a szerelemhez című sanzonja lett a harmadik. Egyébként az eredeti neve Gassion volt, művésznevét csak karrierje kezdetén vette fel, s azt jelenti magyarul: veréb. Illett is hozzá, mert alig másfél méter magas volt és mindössze 45 kiló. De így is királynő! (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Philippe Crocq, Jean Mareska
  Edith Piaf - Rózsa és tövis
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 224
  ISBN: 9789634053477

 • Cikkszám
  893627
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés