Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Dzsingiz khán - 790 éve hunyt el DZSINGISZ KÁN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Dzsingiz khán - 790 éve hunyt el DZSINGISZ KÁN
 • Dzsingiz khán - 790 éve hunyt el DZSINGISZ KÁN
 • Dzsingiz khán - 790 éve hunyt el DZSINGISZ KÁN
1 390 Ft

A Góbi sivatag kietlen homokján több mint hétszázötven évvel ezelőtt egy kis nomádgyerek pillantja meg a napvilágot. Földönfutó, mint egész fajtája. Joggal mondhatjuk róla: „kebelén kenyere, hátán háza!” Ma itt, holnap száz mérfölddel arrább… Ez a gyerek Temudzsin, a későbbi Dzsingiz khán, a világtörténelemnek talán legnagyobb rejtélye. Katonai és politikai lángész. Az ezredforduló eseményei közepette a legaktuálisabb könyv Dzsingiz khán története. Titokzatos mint ember, rejtélyes mint uralkodó. Egy-egy megmozdulására virágzó, nagy, legyőzhetetlen birodalmak omlanak össze. Megjelenése és eltűnése olyan, mint egy lángoló üstökös: váratlanul jön, megérinti a világot és eltűnik a semmibe.

2017. augusztus 18-án 790 éve hunyt el DZSINGISZ KÁN mongol uralkodó. Dzsingisz a világtörténelem egyik legsikeresebb hadvezére volt, uralkodása csúcsán ő birtokolta Ázsia nagy részét, birodalma határai a Kaszpi-tengertől a Csendes-óceánig, Szibériától Tibetig terjedtek. Külön méltánylást érdemel, hogy nem örökség folytán ült be a készbe, mindenért meg kellett harcolnia. Apját korán elvesztette, s anyjával való menekülése közben kishíján éhenhalt. Azután ellenséges törzsek fogságába került, ahonnan azonban sikerült megszöknie. Tizenéves gyerek létére, úgyhogy bátorságáról hamar tanúbizonyságot tett. Hogy milyen szörnyűségesen véres harcok árán lett az analfabéta menekültből a mongol törzsek egyetemes uralkodója, az csak erős idegzetű felnőtteknek való, mint ahogyan az is, miként hódították meg a Dzsingisz kán vezette mongol seregek a szomszédos országokat. A hódítók kegyetlensége nem ismert határokat, ahol a mongolok elvonultak, évtizedekre megbénult az élet, olyan nagyvárosok is elnéptelenedtek öldöklésük nyomán mint Kijev vagy Bagdad. "A világ teremtése óta nem érte ily szörnyű vész az emberiséget, és nem lesz ehhez hasonló a századok végéig, az utolsó ítéletig" - írta egy kortárs arab történész, s nem tévedett nagyot. S a legkegyetlenebb mongol maga a vezér, Dzsingisz kán volt. Amint azt a bölcsek meg is jósolták, amikor egy csodás jel már születése pillanatában megjövendölte későbbi nagyságát: egy alvadt vérrögöt a markában szorongatva jött a világra. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Harold Lamb
  Dzsingiz khán
  Kiadó: Kötet
  Kiadás éve: 2000
  Oldalszám: 254
  ISBN: 9638438029

  kifogástalan állapotú, olvasatlan antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  977063
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés