Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Dzsingiz khán

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Dzsingiz khán
 • Dzsingiz khán
1 590 Ft

A Góbi sivatag vigasztalan, kietlen homokján több mint hétszázötven évvel ezelőtt egy kis nomádgyerek pillantja meg a napvilágot. Földönfutó, mint egész fajtája. Joggal mondhatjuk róla: "kebelén kenyere, hátán háza!" Ma itt, holnap száz mérfölddel arrébb...

Ez a gyerek Temudzsin, a későbbi Dzsingiz khán, a világtörténelemnek talán legnagyobb rejtélye. Katonai és politikai lángész. Stratégiai géniusza tündöklőbb, mint Napoleoné, alkotásai hosszú-hosszú ideig túlélik. Utódai eljutnak egész az Adriáig, keleten a Sárga-tengerig, délen Jeruzsálemig. Közben Batu khán és Arany Hordája legázolja hazánkat, megveri Liegnitznél a lengyel-cseh-német hadakat. Úgy látszik, hogy semmi sem állíthatja meg őket... csak titokzatos parancsok, amelyek hazahívják a győzelemittas mongol seregeket.

Az ezredforduló világrengető eseményei közepette a legaktuálisabb könyv Dzsingiz khán története. Titokzatos mint ember, rejtélyes mint uralkodó, misztikus mint keleti ember. Egy-egy megmozdulására virágzó, nagy, legyőzhetetlen birodalmak omlanak össze. Kína, Perzsia, India, Oroszország egymás után illeszkedik be a mongol világbirodalomba. Megjelenése és eltűnése olyan, mint lángoló üstökösé: váratlanul jön, megrémíti a világot és eltűnik a semmibe.

Története épp ezért izgatóbb, mint bármilyen regényhősé. Az olvasó előtt sorról-sorra nő, magasodik, terebélyesedik a mongol világhódító csodálatos alakja, betölti irtózatos csapás gyanánt az egész ismert világot és az emberek nem tehetnek mást, mint leborulnak a templom hideg márványára és fohászkodnak: "Uram, fordítsd el tőlünk haragodat!"

 • Harold Lamb
  Dzsingiz khán
  Kiadó: Kötet
  Kiadás éve: 2000
  Oldalszám: 254
  ISBN: 9638438029

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  360602
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2022.augusztus 18-án 795 éve halt meg DZSINGISZ KÁN mongol uralkodó

  Dzsingisz a világtörténelem egyik legsikeresebb hadvezére volt, uralkodása csúcsán ő birtokolta Ázsia nagy részét, birodalma határai a Kaszpi-tengertől a Csendes-óceánig, Szibériától Tibetig terjedtek. Külön méltánylást érdemel, hogy nem örökség folytán ült be a készbe, mindenért meg kellett harcolnia.

  Apját korán elvesztette, s anyjával való menekülése közben kishíján éhenhalt. Azután ellenséges törzsek fogságába került, ahonnan azonban sikerült megszöknie. Tizenéves gyerek létére, úgyhogy bátorságáról hamar tanúbizonyságot tett. Hogy milyen szörnyűségesen véres harcok árán lett az analfabéta menekültből a mongol törzsek egyetemes uralkodója, az csak erős idegzetű felnőtteknek való, mint ahogyan az is, miként hódították meg a Dzsingisz kán vezette mongol seregek a szomszédos országokat. A hódítók kegyetlensége nem ismert határokat, ahol a mongolok elvonultak, évtizedekre megbénult az élet, olyan nagyvárosok is elnéptelenedtek öldöklésük nyomán mint Kijev vagy Bagdad. "A világ teremtése óta nem érte ily szörnyű vész az emberiséget, és nem lesz ehhez hasonló a századok végéig, az utolsó ítéletig" - írta egy kortárs arab történész, s nem tévedett nagyot.

  S a legkegyetlenebb mongol maga a vezér, Dzsingisz kán volt. Amint azt a bölcsek meg is jósolták, amikor egy csodás jel már születése pillanatában megjövendölte későbbi nagyságát: egy alvadt vérrögöt a markában szorongatva jött a világra. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés