Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Dzsingisz kán (Tatárjárás 1.)

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Dzsingisz kán (Tatárjárás 1.)
 • Dzsingisz kán (Tatárjárás 1.)
690 Ft

A regény történelmi hitelességgel mutatja be a nagy mongol hódító életét és világrészekre kiterjedő hadjáratait. A szegénysorból származó Trmudzsin (ez Dzsingisz kán eredeti neve) különböző sikeres – valószínűleg ösztönös – politikai fogás után hatalmas hadsereg s ezzel a keleti világ ura lesz. Makedóniai Nagy Sándor példáját követve elindul, hogy leigázza a világot. Előbb az elpuhult uralkodók miatt erejét vesztett Kínát hódítja meg, majd keletről nyugatra fordul, és letapossa a virágzó bokharát, Szamarkandot és Horezmet. Dúl, éget, pusztít ez a keleti nagyúr, s híven nyugat felé irányuló hódító politikájához, Oroszországot is megtámadja. A széthúzó kisebb-nagyobb orosz fejedelmek nem tudnak ellenállni Dzsingisz kán hatalmas hadseregének s sorra elhullanak a mongolok kardcsapásai alatt.

 • V. G. Jan
  Dzsingisz kán (Tatárjárás 1.)
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1977
  Oldalszám: 452
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 963071308X

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  875046
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2022.augusztus 18-án 795 éve halt meg DZSINGISZ KÁN mongol uralkodó

  Dzsingisz a világtörténelem egyik legsikeresebb hadvezére volt, uralkodása csúcsán ő birtokolta Ázsia nagy részét, birodalma határai a Kaszpi-tengertől a Csendes-óceánig, Szibériától Tibetig terjedtek. Külön méltánylást érdemel, hogy nem örökség folytán ült be a készbe, mindenért meg kellett harcolnia.

  Apját korán elvesztette, s anyjával való menekülése közben kishíján éhenhalt. Azután ellenséges törzsek fogságába került, ahonnan azonban sikerült megszöknie. Tizenéves gyerek létére, úgyhogy bátorságáról hamar tanúbizonyságot tett. Hogy milyen szörnyűségesen véres harcok árán lett az analfabéta menekültből a mongol törzsek egyetemes uralkodója, az csak erős idegzetű felnőtteknek való, mint ahogyan az is, miként hódították meg a Dzsingisz kán vezette mongol seregek a szomszédos országokat. A hódítók kegyetlensége nem ismert határokat, ahol a mongolok elvonultak, évtizedekre megbénult az élet, olyan nagyvárosok is elnéptelenedtek öldöklésük nyomán mint Kijev vagy Bagdad. "A világ teremtése óta nem érte ily szörnyű vész az emberiséget, és nem lesz ehhez hasonló a századok végéig, az utolsó ítéletig" - írta egy kortárs arab történész, s nem tévedett nagyot.

  S a legkegyetlenebb mongol maga a vezér, Dzsingisz kán volt. Amint azt a bölcsek meg is jósolták, amikor egy csodás jel már születése pillanatában megjövendölte későbbi nagyságát: egy alvadt vérrögöt a markában szorongatva jött a világra. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés