Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Dzsingisz kán - 790 éve hunyt el DZSINGISZ KÁN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Dzsingisz kán - 790 éve hunyt el DZSINGISZ KÁN
 • Dzsingisz kán - 790 éve hunyt el DZSINGISZ KÁN
 • Dzsingisz kán - 790 éve hunyt el DZSINGISZ KÁN
590 Ft

A regény történelmi hitelességgel mutatja be a nagy mongol hódító életét és világrészekre kiterjedő hadjáratait. A szegénysorból származó Trmudzsin (ez Dzsingisz kán eredeti neve) különböző sikeres – valószínűleg ösztönös – politikai fogás után hatalmas hadsereg s ezzel a keleti világ ura lesz. Makedóniai Nagy Sándor példáját követve elindul, hogy leigázza a világot. Előbb az elpuhult uralkodók miatt erejét vesztett Kínát hódítja meg, majd keletről nyugatra fordul, és letapossa a virágzó bokharát, Szamarkandot és Horezmet. Dúl, éget, pusztít ez a keleti nagyúr, s híven nyugat felé irányuló hódító politikájához, Oroszországot is megtámadja. A széthúzó kisebb-nagyobb orosz fejedelmek nem tudnak ellenállni Dzsingisz kán hatalamas hadseregének s sorra elhullanaka a mongolok kardcsapásai alatt.

2017. augusztus 18-án 790 éve hunyt el DZSINGISZ KÁN mongol uralkodó. Dzsingisz a világtörténelem egyik legsikeresebb hadvezére volt, uralkodása csúcsán ő birtokolta Ázsia nagy részét, birodalma határai a Kaszpi-tengertől a Csendes-óceánig, Szibériától Tibetig terjedtek. Külön méltánylást érdemel, hogy nem örökség folytán ült be a készbe, mindenért meg kellett harcolnia. Apját korán elvesztette, s anyjával való menekülése közben kishíján éhenhalt. Azután ellenséges törzsek fogságába került, ahonnan azonban sikerült megszöknie. Tizenéves gyerek létére, úgyhogy bátorságáról hamar tanúbizonyságot tett. Hogy milyen szörnyűségesen véres harcok árán lett az analfabéta menekültből a mongol törzsek egyetemes uralkodója, az csak erős idegzetű felnőtteknek való, mint ahogyan az is, miként hódították meg a Dzsingisz kán vezette mongol seregek a szomszédos országokat. A hódítók kegyetlensége nem ismert határokat, ahol a mongolok elvonultak, évtizedekre megbénult az élet, olyan nagyvárosok is elnéptelenedtek öldöklésük nyomán mint Kijev vagy Bagdad. "A világ teremtése óta nem érte ily szörnyű vész az emberiséget, és nem lesz ehhez hasonló a századok végéig, az utolsó ítéletig" - írta egy kortárs arab történész, s nem tévedett nagyot. S a legkegyetlenebb mongol maga a vezér, Dzsingisz kán volt. Amint azt a bölcsek meg is jósolták, amikor egy csodás jel már születése pillanatában megjövendölte későbbi nagyságát: egy alvadt vérrögöt a markában szorongatva jött a világra. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • V. G. Jan
  Dzsingisz kán
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1977
  Oldalszám: 452
  ISBN: 963071308X

  Jó állapotú antikvár könyv, de a papírborító enyhén foltos.

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  663332
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés