Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete - 170 éve született ROBERT LOUIS STEVENSON

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete - 170 éve született ROBERT LOUIS STEVENSON
 • Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete - 170 éve született ROBERT LOUIS STEVENSON
 • Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete - 170 éve született ROBERT LOUIS STEVENSON
640 Ft

Az először 1886-ban megjelent Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete – a három évvel korábban publikált ifjúsági kalandregény, A kincses sziget mellett – Robert Louis Stevenson (1850-1894) legismertebb műve. Az önmagán kísérletező orvosról és az általa létrehozott második – gonosz – énjéről szóló rémtörténet azon túl, hogy rendkívül izgalmas olvasmány, nagyon fontos és érdekes kérdéseket is felvet az orvosok – vagy általánosabban a tudósok és feltalálók – felelősségével, illetve az ember kettős természetével kapcsolatban. Stevenson e kisregénye igazi csemege azok számára, akik többre vágynak a ma oly divatos – gyakran rémesen bugyuta – horrortörténeteknél.

Szerb Antal A világirodalom történetében a következőképpen méltatja a szerzőt: „Aki megőriz magában annyi fiatalságot, hogy felnőtt korában is szívesen olvassa Jókai regényeit, annak Stevenson is nagyon kedves marad.”

2020. november 13-án 170 éve született ROBERT LOUIS STEVENSON amerikai író és költő. Kalandregényeket írt, de a műfajt irodalmi szinten művelte, így könyvei nemcsak érdekesek, de értékesek is. Különösen igaz ez a Dr. Jekyll és Mr. Hyde című fantasztikus regényére, amely azóta számos feldolgozást megért. Legnépszerűbb könyve A kincses sziget. Egyébként az életben is szerette az egzotikumokat, utolsó éveiben ha nem is kincses, de mindenképpen varázslatos szigeten, Szamoán élt.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Robert Louis Stevenson
  Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete
  Fordította: Benedek Marcell, Göncz Árpád
  Kiadó: Kriterion
  Kiadás helye: Bukarest
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 318
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9630718006

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  961888
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés