Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Dorian Gray arcképe - 165 éve született OSCAR WILDE

-25%
ÚJ
Dorian Gray arcképe - 165 éve született OSCAR WILDE
 • Dorian Gray arcképe - 165 éve született OSCAR WILDE
 • Dorian Gray arcképe - 165 éve született OSCAR WILDE
 • Dorian Gray arcképe - 165 éve született OSCAR WILDE
 • Dorian Gray arcképe - 165 éve született OSCAR WILDE
2 500 Ft
Akció: 1 875 Ft
Kezdete: 2019.10.15   A készlet erejéig!

Oscar Wilde klasszikus regényének hőse, a gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, Dorian Gray megszállottja annak a gondolatnak, hogy örökké fiatal és szép maradjon, s ezért még akár a lelkét is eladná. Miután az egyik barátja megfesti portréját, a fiú csak azt fájlalja, hogy az ő szépségét az élet és az idő hamar lerombolja majd, míg a képé örök marad, s azt kívánja, hogy bárcsak ez fordítva lenne. A fiatalember hamarosan cinikus barátja, Lord Henry Wotton befolyása alá kerül, aki ráébreszti az élet ízeire. Dorian átadja magát az önző és rafinált élvezeteknek, férfiakat és nőket taszít a bűn útjára, majd egyre mélyebbre süllyed, s a züllés minden nemét és formáját megtapasztalja. Az események egyre riasztóbb fordulatot vesznek, mivel nemsokára megtudja, hogy kívánsága teljesült.

2019. október 16-án 165 éve született OSCAR WILDE ír származású angol író. Kiváló képességű ember volt, s egészen eredeti jellem, élete kész regény. Meg volt győződve kiváló adottságairól, ezért fiatalon elhatározta: gazdag és híres lesz, s el is érte célját. A brit l'art pour l'art legjelentősebb irodalmára lett belőle, világsikerű műve A canterville-i kísértet, a Bunbury és a Dorian Gray arcképe. Műveivel és magánéletével számos botrány kavart. Feltűnően öltözködött, s különc viselkedésétől volt hangos London. Homoszexuális volt, s elcsábította egy lord kiskorú fiát, amiért annak apja feljelentette. Dicsősége csúcsán, sikeres és népszerű íróként azt hitte, hogy lehengerli majd a bíróságot, de ez az elképzelése nem jött be. Gúnyos viselkedésével magára haragította a bírákat, akik egy szégyenteljes per végén két évi börtönre ítélték. Börtönélményeit A readingi fegyház balladája című költeményében örökítette meg, megrázó önvallomása pedig De profundis címmel jelent meg. A rabság teljesen megtörte, s mivel szabadulása után sem fogadta vissza az angol társadalom, Franciaországba menekült, s az angol irodalom óriása sosem írt többet angolul. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Oscar Wilde
  Dorian Gray arcképe
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2006
  Oldalszám: 231
  ISBN: 9789632671420

 • Cikkszám
  480938
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés