Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Dóm - A pozsonyi Szent Márton székesegyház - 1620 éve hunyt el Tours-i SZENT MÁRTON

-25%
ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
Dóm - A pozsonyi Szent Márton székesegyház - 1620 éve hunyt el Tours-i SZENT MÁRTON
 • Dóm - A pozsonyi Szent Márton székesegyház - 1620 éve hunyt el Tours-i SZENT MÁRTON
 • Dóm - A pozsonyi Szent Márton székesegyház - 1620 éve hunyt el Tours-i SZENT MÁRTON
 • Dóm - A pozsonyi Szent Márton székesegyház - 1620 éve hunyt el Tours-i SZENT MÁRTON
5 990 Ft
Akció: 4 493 Ft
Kezdete: 2020.02.10   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Az 1297. március 24-én Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére felszentelt Szent Márton-székesegyházat ilyen átfogóan meg senki sem tanulmányozta. A szerző nemcsak szakrális szempontból akarta bemutatni a dómot, hanem mint történelmi építményt, egy megtisztító helyet, mely a hívő közösség életében óriási szerepet játszott évszázadokon keresztül. Emberi sorsokat befolyásoló épületet akart bemutatni, mely egykor - nem is olyan régen -, az emberek mindennapjainak nagyon fontos részét képezte. A fantasztikus felvételek szinte csak a szöveggel együtt mutatják meg igazi arcukat igazán, de ugyanígy a szöveg a képek nélkül kevésbé érthető, vagy éppen kevésbé élvezhető, mint azokkal együtt.

2017. november 8-án 1620 éve hunyt el Tours-i SZENT MÁRTON katolikus püspök. Az egykori pannoniai Sabariában, a mai Szombathelyen született, egy pogány tribunus fiaként. Apja akaratából ő is katona lett, mivel azonban már fiatalon a keresztény tanokkal kacérkodott, nem vált jó harcos belőle, később ki is lépett a hadseregből. Akkortájt történt vele a legendás eset, amikor egy vacogó koldusnak adta kettéhasított köpenye egyik felét, s álmában azt látta, hogy a köpenybe Jézus burkolózott. Az élmény hatására végleg a keresztény hitre tért, előbb szerzetesként tevékenykedett, s olyan tekintélyt szerzett, hogy a korábbi püspök halála után szinte erőszakkal Tours püspökévé nevezték ki. Közmegelégedésre látta el hivatalát, s legendája szerint sok csodát is tett. Ö a koldusok, a katonák és a szőlőművelők védőszentje, Franciaország patrónusa. 397. november 11-én temették el, ezért emléknapját akkor tartjuk. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Jozef Halko, Stefan Komorny
  Dóm - A pozsonyi Szent Márton székesegyház
  Kiadó: Szülőföld Könyvkiadó
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 352
  ISBN: 9789631271102

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  881417
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés