Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Dignitas, Auctoritas, Maiestas és Potestas Pannoniában

-25%
ÚJ
Dignitas, Auctoritas, Maiestas és Potestas Pannoniában
4 990 Ft
Akció: 3 743 Ft
Kezdete: 2020.05.20   A készlet erejéig!

Jelen könyv a proszopográfia műfajába tartozó összeállítás, amely a római kori pannoniai társadalom azon ismert tagjait tárgyalja, akik a helyi szintet meghaladó potentia-potestas birtokosai voltak. Ekképpen a pannoniai születésű császárokat, az ordo senatorius és ordo equester pannoniai származású tagjait, a tartományi főpapokat, a pannoniai coloniák, municipiumok és az őslakos közösségek vezetőit. Ennélfogva az elképzelt provinciális társadalmi piramis csúcsát alkotó elitről szól, akik vagy az egyes közösségek vezetőiként, vagy társadalmi rangjukból és helyzetükből fakadóan jelentős befolyással rendelkeztek a tartományban. Az egyes személyekről fellelhető adatokat és azok elemzését foglalja magában a pannoniai római uralom kezdetétől annak végéig, s egyfajta értékítéletként nem átrajzolhatatlan határt is von a pannoniai társadalom rétegei közé.

AGÓCS NÁNDOR (1986, Székesfehérvár) ókortörténész, régész jelenleg tanársegédként dolgozik Szombathelyen, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ Történelem Tanszékén, ahol elsődlegesen ókortörténeti tárgyakat oktat. Fő kutatási területe a római társadalomtörténet és a római kőfaragás.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is =  Ókor és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Az ókori görög-római kultúra szerelmesei

 • Agócs Nándor
  Dignitas, Auctoritas, Maiestas és Potestas Pannoniában
  A politikai, vallási és gazdasági hatalom ismert pannoniai származású és helyi birtokosai Pannonia térségében Augustól Iustinianus koráig
  Ókor-Történet-Írás sorozat 7.
  Kiadó: L'Harmattan
  Kiadás éve: 2020.
  Oldalszám: 508
  ISBN: 978-963-414-574-5

 • Cikkszám
  381968
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés