Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Denaturált Afrika

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Denaturált Afrika
 • Denaturált Afrika
890 Ft
Nincs raktáron

A Denaturált Afrika Széchenyi Zsigmond utolsó könyve. A háborút követő meghurcoltatások után 1960-ban részt vett a Természettudományi Múzeum 1956-ban elpusztult Afrika gyűjteményének pótlására indított expedícióban. Az akkor hozott anyag kiegészítésére 1963 decemberében feleségével kettesben három hónapos vadász- és fotószafarira indultak Széchenyi ifjúkori vadászatainak helyszíneire. Ennek az útnak a története ez a könyv.

A Denaturált Afrika szomorú tanúja a fekete földrész változásainak, és lelkes krónikája a feleségével közösen tett sikeres gyűjtőexpedíciónak.

 • Széchenyi Zsigmond
  Denaturált Afrika
  Feleségemmel a fekete földrészen
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1968
  Oldalszám: 370
  Kötés: Keménytáblás

  Jó állapotú antikvár könyv, de a papírborító hiányzik.

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  887614
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2022. április 24-én 55 éve hunyt el SZÉCHENYI ZSIGMOND vadász és író

  Széchényi Ferencnek, a Nemzeti Múzeum alapítójának, nemzeti könyvtárunk névadójának dédunokája volt és élete során jórészt barangolt. Bejárta a fél világot, kilencszer vadászott Afrikában, de megfordult Indiában és Alaszkában is. Vadászkalandjairól izgalmas könyvekben számolt be, a Csui! vagy az Afrikai tábortüzek milliós példányban jelent meg, és idegen nyelvekre is lefordították műveit. Könyveiben bőségesen olvashatunk félelmetes nagyvadak - elefántok, tigrisek és oroszlánok - bátor becserkészéséről és elejtéséről, de mint minden nagy vadász, ő is szelídebb állatokkal kezdte. Nem is minden nehézség nélkül, első szarvasát például "döggé lőtte", azaz a megsebesített vadat nem sikerült vérnyomon megtalálnia, s gyakorlott vadászt ennél nagyobb szégyen nem érhet. Kezdőnek persze megbocsátható ez a baklövés, bár ő azért nem volt teljesen zöldfülű. Amint egyik könyvében megírta, első zsákmányát hatévesen ejtette el, egy verebet kapott puskavégre, aminek a szárnyát kipreparáltatta, és a becses trófeát évtizedekig őrizte. A később óriási tekintélyt szerzett vadász persze kicsit megszépítette a valóságot, amikor verébtyúkjával dicsekedett, első zsákmánya ugyanis valójában egy kisegér volt. Ám úgy járt vele, mint első szarvasával; "döggé lőtte", s mire megtalálta, megrágták a férgek, kukacos egeret pedig csak nem tömhet ki egy szépreményű oroszlánvadász... (Kalendárium Press)

Webáruház készítés