Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Csontváry (Buda Ferenc) - 100 éve hunyt el CSONTVÁRY KOSZTKA TIVADAR

-25%
ÚJ
Csontváry (Buda Ferenc) - 100 éve hunyt el CSONTVÁRY KOSZTKA TIVADAR
 • Csontváry (Buda Ferenc) - 100 éve hunyt el CSONTVÁRY KOSZTKA TIVADAR
 • Csontváry (Buda Ferenc) - 100 éve hunyt el CSONTVÁRY KOSZTKA TIVADAR
 • Csontváry (Buda Ferenc) - 100 éve hunyt el CSONTVÁRY KOSZTKA TIVADAR
 • Csontváry (Buda Ferenc) - 100 éve hunyt el CSONTVÁRY KOSZTKA TIVADAR
2 700 Ft
Akció: 2 025 Ft
Kezdete: 2019.06.18   A készlet erejéig!

Buda Ferenc Kossuth-díjas író elbeszélése alapján ismerhetjük meg a magyar festészet senki máshoz nem hasonlítható alkotóját, Csontváry Kosztka Tivadart.

Csontváry közel negyven évesen döntötte el, hogy új hivatást választ. Apai példa nyomán, mondhatni családi hagyományként, akkor már hosszú évek óta eredményesen gyakorolta tanult foglalkozását, a gyógyszerészetet. Egy csodaszerű fordulópont után azonban, addigi életét hátrahagyva, gyalogszerrel nekivágott Európának, hogy beteljesítse sorsát és a magyar festészet egyik legkiemelkedőbb egyéniségévé váljon.

A Holnap Kiadó híres magyarok életét bemutató, most induló sorozatának első köteteként Csontváry életművével ismerkedhet meg a fiatal olvasó.

2019. június 20-án 100 éve hunyt el CSONTVÁRY KOSZTKA TIVADAR festő. Eredetileg patikus volt, Iglón éldegélt békességben, mígnem egy álmos délután üzlete ajtajában üldögélve egy vény hátuljára lerajzolta a szemben álló ökrösszekeret. S miközben első rajzát nézegette, egy hangot hallott az égből, amely azt mondta neki: "Te leszel a világ legnagyobb napút festője, nagyobb Raffaelnél." A derék patikust teljesen összezavarta az isteni jövendölés, de egy percig sem kételkedett az igazságában, tizenöt évig csendben készült új hivatására, majd negyvenévesen elindult, hogy festőként meghódítsa a világot. Festődobozával a hátán bebarangolta a fél világot, Európán kívül járt a Közel-Keleten, Afrikában, Ázsiában, és útközben olyan csodaszép - bár akkoriban egyáltalán nem méltányolt - képeket festett mint a Görög színház Taorminában, a Magányos cédrus vagy a Naptemplom Baalbekben. Annak ellenére, hogy alig valamit tanult festeni, szentül hitte, Istennek nagy tervei vannak vele. Jellemző elhivatottságára az az eset, amikor egy hajóútján szörnyű viharba kerültek, minden utas rémülten szaladgált a fedélzeten, s miközben a hajó már-már féloldalra dőlt, és a víz behatolt a hajófenékbe, ő nyugodtan bement a kabinjába aludni mondván; ha az isteni hang azt jövendölte, hogy nagyobb festő lesz Raffaellónál, addig nem veheti el az életét, amíg be nem váltja az ígéretét. Az elhivatott patikus nem is halt meg, eljutott a Vatikáni Múzeumba is, ahol megnézte Raffaello festményeit, és a képek előtt állva megismételte: "Nekem nagyobbnak kell lennem Raffaelnél!" Nagyobb talán nem lett, de nekünk kedvesebb. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Buda Ferenc
  Csontváry
  Kiadó: Holnap
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 48
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9789633469637

 • Cikkszám
  667674
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés