Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Csillagórák - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Csillagórák - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG
 • Csillagórák - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG
 • Csillagórák - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG
 • Csillagórák - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG
690 Ft

A kiadó Stefan Zweig hasonló című gyűjteményéből válogatta ki és fűzte össze ebben a kötetben a történelmi tárgyú novellákat. A más-más korban, különböző helyeken lejátszódó elbeszéléseknek az a közös vonásuk, hogy mindegyik egy olyan történelmi pillanatot, válságos órát örökíti meg, amelyben az emberiség sorsa szempontjából valami jelentős, hosszú időre kiható esemény következett be, sorsdöntő elhatározás született. A legrégibb időre visszatekintő elbeszélés a XV. századba, abba a drámai küzdelembe vezeti az olvasót, amelynek során a törökök bevették Bizáncot, a keletrómai császárság utolsó fellegvárát, a korban hozzánk legközelebb álló novella pedig századunk egy kalandos és nagy hatású epizódját, Leninnek az emigrációból való hazatérését beszéli el.

2017. február 23-án 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG osztrák író, költő. Világjáró ember volt, sokszor kedvtelésből utazgatott, voltak azonban esetek, amikor a politikai viszonyok elől kellett menekülnie, hazájából egyébként kétszer is, először az első világháborús katonai szolgálat elől, másodszor pedig zsidó származása miatt a fasizmus elől. Bécsben született és Brazíliában hunyt el, élete során pedig bejárta szinte az egész világot. Közben persze meg-megpihent, és írogatott - a világirodalom nagy szerencséjére, mert az általa írt versek, novellák, esszék nélkül szegényebb lenne kultúrkincsünk. Gyűlölte a háborút, és gyűlöletének remekül megírt irodalmi alkotásokban is hangot adott. De hiába emelte fel a szavát ellene, s hiába menekült előle a Föld túlsó felére, mégis a halálát okozta; 1942-ben, a németek háborús sikerei hallatán elkeseredésében öngyilkos lett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Stefan Zweig
  Csillagórák
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1987
  Oldalszám: 301
  ISBN: 9632818490

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  572082
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés