Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Cosa Nostra - 70 éve halt meg AL CAPONE

-25%
ÚJ
Cosa Nostra - 70 éve halt meg AL CAPONE
 • Cosa Nostra - 70 éve halt meg AL CAPONE
 • Cosa Nostra - 70 éve halt meg AL CAPONE
 • Cosa Nostra - 70 éve halt meg AL CAPONE
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2017.01.24   A készlet erejéig!

A Cosa Nostra a szicíliai maffia lebilincselő története a világ leghíresebb és legtitkosabb, a legtöbb félreéértésre okot adó bűnszövetkezetéről. A maffia titkos társaság, melynek hatalma egyes egyedül a gyilkosságokból ered. Az embereket megölni, majd eltakarítani őket - ezzel a borzalmas, ám igen egyszerű módszerrel dolgozott a szervezet. John Dickie a legújabb kutatások döbbenetes tényeit felhasználva írja meg a Cosa Nostra történetét a 19. Század elejétől a 2000-es évek elejéig. Megeleveníti azoknak a férfiaknak és nőknek a történetét, akik a maffia árnyékában éltek és haltak, s bemutatja a legkülönbözőbb híres figurákat is. A Cosa Nostra lenyűgöző történet, amely a szerző atmoszférateremtő erejét és a krimiszerzőkéhez hasonló feszültségkeltő képességét igazolja.

2017. január 25-én 70 éve halt meg AL CAPONE olasz származású amerikai maffiózó. New York sötét Brooklyn negyedében született, s már gyerekként is vásott kölyök volt, a hatodik elemiben például alaposan megverte egyik tanárát, majd befejezettnek nyilvánította elméjének pallérozását, és gengszternek állt. Tizenévesen már kidobóember volt egy kuplerájban, igazi "karrierje" azonban Chicagóban bontakozott ki. 1920-ban érkezett oda, s azonnal egy gyilkossággal tette le névjegyét, úgyhogy hamar félelmetes bűnöző lett. Az alvilági fővezérséghez - és a többmillió dollárhoz - vezető véres útjának részletei nem valók ide, legyen elég annyi, hogy sokszáz gyilkosság száradt a lelkén. Jellemző különben, hogy leghíresebb akciójának, a Szent Bálint-napi mészárlásnak a helyszíne turistalátványosság lett, s miután az ominózus garázst 1967-ben lebontották, a golyóütötte, véres falat téglánként ezer dollárért eladták egy bártulajdonosnak, aki azokból építette meg a férfivécé falát. A gyönge nők azonban kiverték a balhét, így hetente háromszor, meghatározott időben őket is beengedték nagyforgalmú illemhelyre, hogy kedvükre kiszörnyülködhessék magukat. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • John Dickie
  Cosa Nostra
  Az olasz maffia története
  Kiadó: Gabo
  Kiadás éve: 2008
  Oldalszám: 487
  ISBN: 9789637318986

 • Cikkszám
  816448
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés