Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Coco Chanel és a szerelem illata - 50 éve hunyt el COCO CHANEL

-30%
ÚJ
Coco Chanel és a szerelem illata - 50 éve hunyt el COCO CHANEL
 • Coco Chanel és a szerelem illata - 50 éve hunyt el COCO CHANEL
 • Coco Chanel és a szerelem illata - 50 éve hunyt el COCO CHANEL
 • Coco Chanel és a szerelem illata - 50 éve hunyt el COCO CHANEL
3 999 Ft
Akció: 2 799 Ft
Kezdete: 2021.01.09   A készlet erejéig!

1919. Párizs.

Coco Chanel, a párizsi divat nagyasszonya szép szakmai sikereket ért már el, mikor a magánélete szörnyű válságba jut. Szerelme autóbalesetben életét veszti, s a boldogtalan nő képtelen a gyásszal megbirkózni. Támogató barátnője segítségével idővel új életcélt talál, amikor a szeretett férfival közös ötletüket, egy Chanel-parfüm megalkotását veszi tervbe. A nagy csoda, a Chanel No 5 megálmodása az első lépés egy olyan úton, amelynek a vége a szerelem illatának felfedezése. A gyötrelmes útra a saját múltjának árnyaival is küzdő Coco szerető lelki társat kap a sorstól, a karizmatikus Dmitrij Romanov herceget.

2021. január 10-én 50 éve hunyt el COCO CHANEL francia divattervezőnő. Árvaházban nevelkedett, de már akkor is csak a ruhák érdekelték, nagyestélyiket csinált magának rossz lepedőkből, s amikor a nevelőnők nem engedték, hogy azokban járjon a templomba, kishíján öngyilkos lett. Ezért javítóintézetbe küldték, ott talált rá egy gazdag huszártiszt, aki pártfogásába vette. Az ő anyagi támogatásával kezdte divattervezői pályafutását is, s hamar nagy hírnévre tett szert. Jellemző tekintélyére, hogy bármit vett fel, azonnal divat lett. ő találta fel például a pulóvert, amikor egy lovaspóló meccsen fázósan magára húzott egy széken heverő férfi-kardigánt. De ő hozta divatba a "bubifrizurát" is, szintén véletlenül, amikor az operába készülődve belekapott hosszú hajába a bojler lángja, s a homlokán megpörkölődött szálakat egy ollóval rövidre nyírta. Egy hét múlva minden divatos nő rövid hajat hordott. De páratlan sikerei mögött nemcsak a véletlen, hanem óriási mennyiségű munka is állt, nyolcvanévesen is egész álló nap dolgozott, hogy személyesen felügyelje a világhíres megrendelőinek készülő ruhákat. Jackie Kennedy is Chanel-kosztümben volt, amikor Dallasban lelőtték a férjét; az amerikai elnök vérével szennyezett ruhát ma múzeumban őrzik. De nemcsak a nők keresték kegyeit, a férfiak is körüldongták, de ő mindenkinek nemet mondott; egy arisztokratát például azzal utasított vissza: "westminsteri hercegnő mindenki lehet, de Chanel csak egy van." Igaza volt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Michelle Marly
  Coco Chanel és a szerelem illata
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 428
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9789630993234

 • Cikkszám
  989798
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés