Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Cicero: Philippicák - 2100 éve született MARCUS ANTONIUS

-50%
ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
Cicero: Philippicák - 2100 éve született MARCUS ANTONIUS
 • Cicero: Philippicák - 2100 éve született MARCUS ANTONIUS
 • Cicero: Philippicák - 2100 éve született MARCUS ANTONIUS
 • Cicero: Philippicák - 2100 éve született MARCUS ANTONIUS
2 190 Ft
Akció: 1 095 Ft
Kezdete: 2018.12.04   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Cicero írásai nem egyszerűen történelmi források, hanem egyben kiváló irodalmi alkotások, a nagy szónok nyelv- és stílusművészetének utolsó emlékei, egyben a támadó szónoklat, az invectiva kiemelkedő példái is.

M. Tullius Cicerónak a triumvir Marcus Antonius ellen írt tizennégy beszédből álló sorozata hagyományosan a „phillippicák” nevet viseli, Démosthenésnek II. Phillippos makedón király ellen írt szónoklataira való utalásként. Beszédeit Cicero, a legnagyobb római szónok, az egykori consul, a „haza atyja” a hagyományos köztársasági eszmények és államrend képviseletében intézi a hatalmaskodó Antonius, az önkényuralom letéteményese ellen. A mű bepillantást enged a római köztársaság legválságosabb időszakába.

2018. január 14-én 2100 éve született MARCUS ANTONIUS római államférfi, hadvezér. A történelem egyik legismertebb személyisége remek hadvezér és voltaképpen ügyes politikus is volt. És rendkívül népszerű, amolyan kedves vagány, aki szeretett enni, inni, mulatni, imádta a nőket (a nők is őt), benne volt minden heccben, vaskos tréfában, ugyanakkor korának meghatározó politikusaként jelentős szerepet játszott a világtörténelem alakulásában, tagja volt a II. triumvirátusnak. Julius Caesar híveként még az sem volt kizárva, hogy ő lép az örökébe, de a polgárháborút elveszítette Octavianus, a későbbi Augustus császárral szemben. Legendás viszony fűzte Kleopátra egyiptomi királynőhöz, s e szerelem minden idők egyik leghíresebb románca, Shakespeare drámát írt róla, de minden művészeti ág számtalanszor feldolgozta, természetesen a film is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Marcus Tullius Cicero
  Philippicák Marcus Antonius ellen
  Fordította, az utószót és a jegyzeteket írta: Maróti Egon
  Kiadó: Szukits
  Kiadás éve: 2005
  Oldalszám: 258
  ISBN: 9634970990

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  934408
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés