Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Chopin Párizsban - 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Chopin Párizsban - 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN
 • Chopin Párizsban - 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN
 • Chopin Párizsban - 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN
570 Ft

Chopin regényt írni: nem könnyű feladat. A téma, a zeneszerző életútjára rakódott szentimentalizmus, a művek érzelgős tolmácsolása nem ritkán vitte a giccs közelébe a „zongora poétájáról” írt regényeket, filmeket. Székely Júlia, a zongoraművész-írónő ettől a ballaszttól akarja megszabadítani Chopin alakját. A szerző ennek érdekében alkalmazza a modern regény egyes szerkesztési fogásait, a tér- és időjátékot, a szinte zenei formát. Ezért szólaltatja meg Chopin kortársait – zenészeket és festőket, írókat és költőket –, történelmi és fiktív személyeket. „A zongora Rafaelje” – mondta Heine a nagy lengyel mesterről.

Székely Júlia regényének célja is az, hogy Chopin alakja rafaeli tisztaságban, klasszikus egyszerűségben kerüljön az olvasó és a zenebarát elé.

2020. március 1-jén 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN lengyel zeneszerző. Varsó mellett született, apja egy francia származású nyelvtanár volt. Húszévesen hagyta el hazáját, előbb Bécsben, majd Párizsban élt. A zongora volt kedvenc hangszere, mind játékával, mind a hangszerre komponált zeneműveivel új irányt nyitott a zongoramuzsika terén. Amint írták: "darabjai mindmegannyi csillogó drágakövei a zongorairodalomnak". Műveinek témáit, ritmikáját a lengyel népzenéből merítette, sok darabjában felismerhetők a mazurkák és a polonézek dallamvilága. Tudatosan törekedett arra, hogy megőrizze hazája zenekincseit, megszívelte kedves mesterének egy kantátában megfogalmazott figyelmeztetését, miszerint: "Légy szószólója nemzetünknek / És visszhangozza muzsikád / Szép mazurkáink ritmusában / A lengyel lélek álmait." Legendás szerelmi viszonyt fűzte az extravagáns írónőhöz, George Sandhoz, aki különben előtte a neves író, Alfred Musset kedvese volt, Chopin kedvéért hagyta el előző szerelmét, s a szakítás Musset-t annyira megviselte, hogy teljes búskomorságba esve az írással is felhagyott. George Sand azonban szerencsére nem, így önéletrajzi ihletésű könyveiből Chopin életéről is sok érdekességet tudhatunk meg. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Székely Júlia
  Chopin Párizsban
  Kiadó: Zeneműkiadó
  Kiadás éve: 1969
  Oldalszám: 352
  Kötés: Keménytáblás

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  615783
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés