Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Chopin (Iwaszkiewicz) - 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Chopin (Iwaszkiewicz) - 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN
 • Chopin (Iwaszkiewicz) - 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN
 • Chopin (Iwaszkiewicz) - 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN
570 Ft

Ez a Chopinről szóló új könyvem – sorrendben már a harmadik – egyáltalán nem igényli, hogy tudományos jellegűnek tekintsék. Célja mindössze az, hogy irodalmi formában tovább adjam olvasóimnak, amit Chopinről tudok és amit róla sejtek.

Még egyszer emlékezetébe akartam idézni a lengyel olvasónak a nagy művész rendkívüli jellemvonásait, hogy ugyanakkor magam is eltűnődjem életművének sorsa fölött. Bevallom, könyvem megírására igen erős kísértés volt az a vágy, hogy elmélyedjek Chopin világában, elbeszélgessek vele s feleljek a kérdéseire. Ily módon született e könyv, amely sem monográfia, sem a tudományos mű elnevezésre nem tart igényt. Nem más ez, mint a Chopin művészete és személyisége iránti szeretet szülötte, valamint az a vágy, hogy ezt a hatalmas érzést megosszam olvasóimmal.

2020. március 1-jén 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN lengyel zeneszerző. Varsó mellett született, apja egy francia származású nyelvtanár volt. Húszévesen hagyta el hazáját, előbb Bécsben, majd Párizsban élt. A zongora volt kedvenc hangszere, mind játékával, mind a hangszerre komponált zeneműveivel új irányt nyitott a zongoramuzsika terén. Amint írták: "darabjai mindmegannyi csillogó drágakövei a zongorairodalomnak". Műveinek témáit, ritmikáját a lengyel népzenéből merítette, sok darabjában felismerhetők a mazurkák és a polonézek dallamvilága. Tudatosan törekedett arra, hogy megőrizze hazája zenekincseit, megszívelte kedves mesterének egy kantátában megfogalmazott figyelmeztetését, miszerint: "Légy szószólója nemzetünknek / És visszhangozza muzsikád / Szép mazurkáink ritmusában / A lengyel lélek álmait." Legendás szerelmi viszonyt fűzte az extravagáns írónőhöz, George Sandhoz, aki különben előtte a neves író, Alfred Musset kedvese volt, Chopin kedvéért hagyta el előző szerelmét, s a szakítás Musset-t annyira megviselte, hogy teljes búskomorságba esve az írással is felhagyott. George Sand azonban szerencsére nem, így önéletrajzi ihletésű könyveiből Chopin életéről is sok érdekességet tudhatunk meg. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Jarosław Iwaszkiewicz
  Chopin
  Kiadó: Bibliotheca
  Kiadás éve: 1958
  Oldalszám: 300

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  422367
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés