Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Chopin (Barabás Tibor) - 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Chopin (Barabás Tibor) - 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN
 • Chopin (Barabás Tibor) - 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN
 • Chopin (Barabás Tibor) - 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN
570 Ft
Nincs raktáron

Barabás Tibor több kiadást megért, sikeres Beethoven- és Mozart-könyvei után most a nagy lengyel mesterről, Chopinről írt művészi portrét, amelyben nagy gonddal, igényes írói eszközökkel állítja elénk Chopin alakját és küzdelmes korát.

Bemutatja a nagy művész gyermekkorát, családjának tagjait, akikhez Chopin élete végéig a legbensőségesebb érzésekkel ragaszkodott. Felejthetetlen marad az olvasó számára az emigrációban élő Chopin sorsa. Amilyen forró szeretettel csüggött a gyermekkor, az otthon emlékein, ugyanolyan olthatatlan vágy, hűség élt benne hazája, népe iránt. Minden idegszála, minden érzelme elszakíthatatlanul Lengyelországhoz kötötte. Megismerjük boldogtalan szerelmeit s azt a nagy, belső magányosságot, amelyet a forradalmi kor izgalmas eseményei, a zajos, színes társasági élet, a művészetek halhatatlanjainak barátsága sem tudott soha feloldani. A zongora nagy költőjének lelke csak műveiben szárnyalt, szíve csak a zenében nyílt meg. Barabás Tibor cselekményekben és eszmékben gazdag Chopin-portréja a zeneszerető ifjúság örömmel fogadott olvasmánya lesz.

2020. március 1-jén 210 éve született FRÉDÉRIC CHOPIN lengyel zeneszerző. Varsó mellett született, apja egy francia származású nyelvtanár volt. Húszévesen hagyta el hazáját, előbb Bécsben, majd Párizsban élt. A zongora volt kedvenc hangszere, mind játékával, mind a hangszerre komponált zeneműveivel új irányt nyitott a zongoramuzsika terén. Amint írták: "darabjai mindmegannyi csillogó drágakövei a zongorairodalomnak". Műveinek témáit, ritmikáját a lengyel népzenéből merítette, sok darabjában felismerhetők a mazurkák és a polonézek dallamvilága. Tudatosan törekedett arra, hogy megőrizze hazája zenekincseit, megszívelte kedves mesterének egy kantátában megfogalmazott figyelmeztetését, miszerint: "Légy szószólója nemzetünknek / És visszhangozza muzsikád / Szép mazurkáink ritmusában / A lengyel lélek álmait." Legendás szerelmi viszonyt fűzte az extravagáns írónőhöz, George Sandhoz, aki különben előtte a neves író, Alfred Musset kedvese volt, Chopin kedvéért hagyta el előző szerelmét, s a szakítás Musset-t annyira megviselte, hogy teljes búskomorságba esve az írással is felhagyott. George Sand azonban szerencsére nem, így önéletrajzi ihletésű könyveiből Chopin életéről is sok érdekességet tudhatunk meg. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Barabás Tibor
  Chopin
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 1963
  Oldalszám: 222

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  399115
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés