Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Chaplin

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Chaplin
790 Ft

Mivel lehetne a legjobban jellemezni Charlie Chaplint, a világhírű filmkomikust? Azzal talán, hogy senki úgy meg nem nevettette és meg nem ríkatta az embereket, mint ő? Vagy azzal, hogy a londoni nyomornegyedek ócska bérkaszárnyáinak lakójából milliomossá, Beverly Hills egyik legszebb luxusvillájának, majd Vevey kastélyának tulajdonosává lett? Esetleg azzal, hogy 50 esztendő legnagyobb politikusai, tudósai, művészei keresték társaságát, büszkélkedtek barátságával? Vagy netán botrányos szerelmi kalandjaival és hódításaival, kései , de annál boldogabb családi életével? Az jellemzi-e mindenekelőtt, hogy ő az egyetlen nagy filmkomikus, aki sohasem bukott meg, sohasem ment tönkre, akit a hangosfilm sem söpört le a filmvászonról? Vagy az, hogy mindenben zseniális volt, hogy ő írta, rendezte, játszotta, forgalmazta filmjeit, sőt ő írta legtöbbhöz még a zenét is? Mindez együtt! Páratlan tehetsége páratlan szerencsével párosult. Élete alkotás, elismerés, siker és gazdagság ritka ötvözete. Charlie, a csavargó halhatatlanná vált!

 • Szalay Károly
  Chaplin
  Szemtől szemben
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 308
  ISBN: 9632805194

  jó állapotú antikvár könyv

 • Szerző
  Szalay Károly
  Cím
  Chaplin - Szemtől szemben
  ISBN
  9632805194
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  753783
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2022. december 25-én 45 éve hunyt el CHARLIE CHAPLIN amerikai színész és rendező

  Világéletében színész akart lenni, de fiatalon nem sok reménye volt vágyai valóraváltására, nyomorban nőtt fel, különösen apja halála után szűkölködtek. Ráadásul az anyja megzavarodott, úgyhogy hamar dolgoznia kellett, tucatnyi foglalkozást kipróbált, még üvegfúvó is volt. Aztán egy szép napon két alkalmi munka között kitisztította lyukas cipőjét, kikefélte szakadt kabátját, és bekopogott egy színházi ügynökséghez. Ahol úgy meglepődtek rajta, hogy zavarukban azonnal szerepet adtak neki. Tizenkét éves múlt, amikor elkezdődött fényes karrierje, bár a világhírnévig még sokat kellett dolgoznia, s főként gondolkoznia, ki kellett például találnia az általa alakított kisember jellegzetes figuráját.

  Már első saját rendezésű filmje előtt kigondolta fizimiskáját, úgy tervezte, hogy ruhadarabjai üssék egymást, ezért buggyos nadrágot és szűk kabátot vett fel, kis kalapot tett a feje búbjára, és óriási cipőt húzott, sétapálcát ragadott, kis bajuszt ragasztott az orra alá, s amikor kacsázó járással végigment a producer előtt, az majdnem megszakadt a nevetéstől. Próbáljuk meg, mondta neki Mr. Sennett. És Charlie elkezdte.

  Mindent maga csinált, ma már szinte felfoghatatlan, miként volt képes ennyi mindent elvégezni. Nemcsak maga rendezte a saját főszereplésével készült filmjeit, de ő írta a forgatókönyvet, gyakran a zenét is. Emellett sokszor ő tervezte a díszleteket és jelmezeket. Mindent tökéletesen csinált, s olyan remekműveket, mint A diktátor, A kölyök, az Aranyláz és a Modern idők. És maradt ideje élni is. Imádta a nőket, négyszer nősült, s - ha jól számolunk - tíz gyermeke született. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés