Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Casanova - A megtört szívek szonátája - 295 éve született GIACOMO CASANOVA

-25%
ÚJ
Casanova - A megtört szívek szonátája - 295 éve született GIACOMO CASANOVA
 • Casanova - A megtört szívek szonátája - 295 éve született GIACOMO CASANOVA
 • Casanova - A megtört szívek szonátája - 295 éve született GIACOMO CASANOVA
 • Casanova - A megtört szívek szonátája - 295 éve született GIACOMO CASANOVA
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft
Kezdete: 2020.04.01   A készlet erejéig!

"Sokszor fizettem dupla árat azért, amit barátságnak hittem."

Szerelemért viszont csak egyszer fizetett - de az akkor nagyon sokba került. Nem csak neki.
Giacomo Casanova elfogad egy kihívást: ha elcsábítja egy velencei nemesember leányát, azzal egyúttal egy osztrák grófnő kegyét is elnyeri. A lány nagyon szép, a grófnő nagyon buja. A lánynak vőlegénye van, de az már csak ráadás, mint ahogy ráadás a grófnő érzéki társalkodónője is. Hogy ez nem is szerelmi játszma, arra akkor ébred rá Casanova, amikor már nincs visszaút.

Velence, 1755. Mária Terézia, Carlo Goldoni, II. Frigyes, Giambattista Tiepolo kora. A mű valóságos események és írói fantázia mesteri szövevénye: Matteo Strukul a kalandregény és a libertinus regény elemeit ötvözve olyan históriát eszelt ki, amely akár meg is történhetett.

2020. április 2-án 295 éve született GIACOMO CASANOVA olasz kalandor

 

Saját bevallása szerint gyerekként hülyének tartották, pedig nem volt az, komoly műveltséget szerzett, remek stílusban írt, sőt, képzett jogásznak és tudós matematikusnak számított. Ez azonban akkoriban senkit nem érdekelt, az európai udvarok ugyanis botrányos szerelmi kalandjaival voltak tele.

Casanova ugyanis sportot űzött a nők meghódításából, e tekintetben a legkevésbé sem volt válogatós, törékeny hercegnőket éppúgy szívesen elcsábított mint drabális markotányosnőket, még púpos szeretője is volt. Sokat adott arra, hogy férfiúi hírnevén ne essen csorba, a szerelmi légyottokra alaposan felkészült, előtte kialudta magát, megfelelőképpen étkezett, frissítő fürdőt vett, s órákig öltözködve teljes harci díszben vetette bele magát az érzéki örömökbe. Általában nem is okozott csalódást a nőknek, sok szeretőjét sosem tapasztalt gyönyörrel ajándékozta meg, többen el is akartak szökni vele, alig tudott elmenekülni előlük és haragvó férjeiktől.

Élete végére szinte minden európai udvarból kitiltották, ahol megfordult, és hát sok helyen járt, Londonban III. György király fogadta, Szentpétervárott pedig II. Katalin cárnő is kegyeibe fogadta - bár állítólag csak a naptárreformról beszélgettek. S noha sokan nehezteltek rá, a hozzá hasonlóan bohém művészek egyenrangú partnerüknek fogadták el, verseket szavalt Voltaire-nek, vitatkozott D'Alembert-rel, Mozart pedig vele beszélte meg az operajátszás kérdéseit a Don Giovanni prágai bemutatója előtt. És el ne feledjük: ő vezette be a lottót Franciaországban.

Kiválóan vívott, s egyébként is vakmerően bátor ember volt, sikerült megszöknie a hírhedten biztonságos velencei ólomkamrákból is. Miután óriási vagyont szerzett, visszavonult a kalandos élettől, és megírta visszaemlékezéseit. Műve óriási sikert aratott, bár néhány kiadásból kihagyták a sikamlósabb részeket. A szívtipró kalandor életét egy csehországi kastély könyvtárosaként fejezte be, de állítólag még hetvenévesen is riogatta a szolgálólányokat.

Casanova mint a nők barátja él az emlékezetben. Pár éve például Münchenben jó pénzért árverezték el azt a kardját, amellyel megvívott két banditával, akik bátorkodtak megzavarni a szerelmes férfiú randevúját egy velencei comtesse-szel. A fáma úgy tartja, hogy a banditák életükkel fizettek vakmerőségükért. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Matteo Strukul
  Casanova - A megtört szívek szonátája
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2019
  Oldalszám: 360
  ISBN: 9789634059363

 • Cikkszám
  605069
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés