Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Caesar ítélete - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR

-25%
ÚJ
Caesar ítélete - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR
 • Caesar ítélete - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR
 • Caesar ítélete - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR
 • Caesar ítélete - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR
2 880 Ft
Akció: 2 160 Ft
Kezdete: 2017.03.14   A készlet erejéig!

I.e. 48. Caesart és Pompeiust, a két rivális római hadvezért leköti a világ uralmáért folytatott harc. Most mindketten Egyiptom felé indulnak, ahol Pompeius utolsó, elkeseredett lépésként akart partra szállni a Nílus deltájában, míg Caesar legendás találkozása Kleopátrával olyan tüzet szít, amelyet évszázadokig jegyez majd a történelem. De Egyiptom az árulások földje, melyet kettészakít a királynő, és öccse, Ptolemaiosz között dúló gyilkos rivalizálás. E feszült légkörbe érkezik Gordianus, a nyomozó, aki felesége, Bethesda betegségére keres gyógyírt a Nílus szent vizében. Terveit azonban felül kell írnia, amikor egy sokkal nehezebb feladat előtt találja magát: bizonyítania kell gyilkossággal vádolt, kitagadott fiának ártatlanságát. Caesar ítélete bevégzi Gordianus fiának sorsát, választása Kleopátra és Ptolemaiosz között pedig a Római Birodalomét.

2017. március 15-én 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR római államférfi és hadvezér. A világtörténelem egyik leghíresebb főszereplője volt, aki tulajdonképpen az első római császárnak tekinthető - bár "hivatalosan ez a megtiszteltetés Augustust illeti -, nem véletlen, hogy maga a császár szó is az ő nevéből származik. Kiváló hadvezér volt, s A gall háború és A polgárháború című művében be is számolt az eseményekről, művei rendkívül becses forrásmunkák. Bölcs államférfi volt, kivételes képességeinek azonban sok irigye akadt. Azzal a váddal, hogy egyeduralomra tör, összeesküvést szőttek ellene, s Krisztus előtt 44. március idusán meggyilkolták. Sorsa azóta is foglalkoztatja a művészeket. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Steven Saylor
  Caesar ítélete
  Kiadó: Agave
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 304
  ISBN: 9786155049286

 • Cikkszám
  556549
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés