Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Cádiz - 100 éve hunyt el BENITO PÉREZ GALDÓS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Cádiz - 100 éve hunyt el BENITO PÉREZ GALDÓS
 • Cádiz - 100 éve hunyt el BENITO PÉREZ GALDÓS
570 Ft

Az 1810-es esztendő Spanyolország XIX. századi történelmének egyik kiemelkedően fontos és kétségtelenül a legválságosabb pillanata: Napóleon hódító csapatai szinte az egész országot megszállva tartják, csupán Cádiz és közvetlen környéke tartja még magát; a trónon a franciák fogságában levő VII. Ferdinánd helyett Napóleon testvére, József ül. Ebben a szorongatott helyzetben ül össze Cádizban az Alkotmányozó Nemzetgyűlés, hogy új, demokratikus alkotmányt adjon az országnak. Spanyolország szinte minden szellemi és erkölcsi ereje ebben a városban összpontosul, itt csapnak össze – egy puskalövésnyire az ostromló franciáktól – a korabeli spanyol társadalom egymással farkasszemet néző, évszázados birkózásra gyürkőző erői: a király nélküli parlament előkészületeit gúnyos hitetlenséggel szemlélő feudális arisztokrácia és az az új, polgári demokratikus reformnemzedék, amely tudni sem akar a francia bábkirályról, de VII. Ferdinánd despotizmusával is torkig van.

Pérez Galdós regénye ezt a hősies és fonák történelmi pillanatot ragadja meg. A színesen ábrázolt történelmi háttér árnyékában pedig bonyolult szerelmi história játszódik: Gabriel Araceli, a cádizi helyőrség fiatal tisztje, aki egy zsarnoki arisztokrata matróna klastromszerű házában fogva tartott, különös sorsú leányba szerelmes, félelmetes vetélytársra talál lord Gray-ben, egy sok tekintetben Byronra emlékeztető, a spleen elől a forrongó Spanyolországba menekült angol különcben. A rengeteg bonyodalommal, félreértésekkel, lányszöktetéssel, párbajokkal tarkított kalandos történet során kápráztató tarkasággal elevenednek meg a korabeli társasági és politikai élet ismert és kevésbé ismert figurái, különös és kevésbé különös szokásai, fontos és kevésbé fontos eseményei, az egész szívdobogtató, de kacagtató pózoktól sem mentes kor színes, mozgalmas tablója.

2020. január 4-én 100 éve hunyt el BENITO PÉREZ GALDÓS spanyol író

Az egyik legtermékenyebb spanyol prózaíró volt, Balzac hatására írt fő műve a Nemzeti történetek című ciklusa 46 regényből áll. Művészete talán a mi Jókai Mórénkhoz hasonlítható; izgalmas, népszerű történetekben mesélte hazája XIX. századi történetét. Hatalmas regényfolyamának néhány, önállóan is olvasható része magyarul is megjelent.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Benito Pérez Galdós
  Cádiz
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1984
  Oldalszám: 352
  ISBN: 9630734818

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  484238
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés