Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Budapesti utcanevek A - Z - 75 éves RÁDAY MIHÁLY

-25%
ÚJ
Budapesti utcanevek A - Z - 75 éves RÁDAY MIHÁLY
 • Budapesti utcanevek A - Z - 75 éves RÁDAY MIHÁLY
 • Budapesti utcanevek A - Z - 75 éves RÁDAY MIHÁLY
 • Budapesti utcanevek A - Z - 75 éves RÁDAY MIHÁLY
5 990 Ft
Akció: 4 493 Ft
Kezdete: 2017.06.07   A készlet erejéig!

Ilyen még nem volt!

Budapest összes utca-, út-, tér-, sétány-, köz-, dűlő és ösvényneve múltban és jelenben – térképpel!

A középkortól 2013-ig. A jövő nem sejthető. Hiszen az állandóan visszatérő átkeresztelgetési igény ősi és – úgy látszik – soha el nem múló hagyomány nálunk. Ma, az internet korában sem nélkülözhető egy ilyen könyv, melyben írásban és (tér)képben minden megtalálható, minden közterület felkereshető régi és mai nevén egyaránt.

A könyv nem „letehetetlen” olvasmányt kínál, de fontos újra és újra elővenni, hogy jobban tájékozódjunk – az el- és átnevezések történetén át is – Magyarország történelmében és az ország éppen 140 éve egyesített fővárosa, Budapest utcáin.

2017. június 11-én 75 éves RÁDAY MIHÁLY művészettörténész, operatőr, rendező, szerkesztő-riporter. Az ELTE művészettörténet-magyar szakára járt, de amióta 13 évesen megkapta első fényképezőgépét, érdekelte a fotó, a film is. Ezért aztán jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező-operatőri szakára is, s előbb ott szerzett oklevelet - bölcsészdiplomáját csak húsz év múlva kapta kézhez. Operatőrként a Magyar Televízióban kezdte, és a sors ajándékának tartja, hogy filmezhette szeretve tisztelt édesapját, a legendás színészt, Ráday Imrét. Sokáig "csak" operatőrként volt ismert a neve, bár meglehetősen jól csengett, hiszen olyan filmek elkészítésében közreműködött, mint a Keménykalap és krumpliorr vagy az Amerikai komédia. A nagyközönség azonban 1979-ben ismerte meg igazán, amikor Unokáink sem fogják látni címmel elindította nagy feltűnést keltett városvédő műsorát. Lelkes tevékenysége révén nemcsak népszerűséget, de tekintélyt is szerzett, megválasztották a Budapesti Városvédő Egyesület elnökévé, a Város- és Faluvédők Szövetségének alelnökévé, 1990-ben még az Országgyűlésbe is bekerült. Tekintélyét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a rendszeresen jelentkező Az 1848-49-es szabadságharc emlékhelyei című tévésorozatát politikai ellenfelével közösen készíti - a legnagyobb egyetértésben évek óta. De pár éve egyébként is komolyabb lett egy kicsit - noha soha nem volt egy szeleburdi típus -, súlyos autóbalesetet szenvedett ugyanis, és betegágyán átgondolta az életében fontos dolgokat. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Ráday Mihály
  Budapesti utcanevek A - Z
  Teljes Budapest atlasz - Régi és új nevek - Utcanév-történetek
  Kiadó: Corvina
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 669
  ISBN: 9789631361827

 • Cikkszám
  893149
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés