Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Bovaryné - 140 éve hunyt el GUSTAVE FLAUBERT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
Bovaryné - 140 éve hunyt el GUSTAVE FLAUBERT
 • Bovaryné - 140 éve hunyt el GUSTAVE FLAUBERT
 • Bovaryné - 140 éve hunyt el GUSTAVE FLAUBERT
570 Ft

„Emma Bovary nyomorúságos kalandjai a tragédia szférájába emelkednek, mégpedig azért, mert egy közömbös, segítségre képtelen, vigaszt nem nyújtó világtól körülvéve, neki magának kellene a hitvány anyagból a gazdag és ritka értéket lepárolnia. És bele is fog a vállalkozásba, tudatlanul, vezető nélkül, nemes szórakozás híján, s kiszolgáltatva a tudatában kavargó természetes és mesterséges ösztönzőknek – hogy szükségszerűen csúfos kudarcot valljon vele; olyan kudarcot azonban, amely a következő fordulatban lehetővé tette, hogy Flaubert a legtalálóbban, a legtökéletesebben előadott történetet kerekítse ki belőle.” Henry James

2020. május 8-án 140 éve hunyt el GUSTAVE FLAUBERT francia író. Rettentő gyötrelmek árán írta könyveit, nem is hagyott valami terjedelmes életművet maga után: mindössze öt regényből és egy novelláskötetből állnak összes művei. A Bovaryné című könyvét például öt évig írta, de megérte a gondos kidolgozást, mert műve nemcsak kirobbanó sikert aratott, de hatalmas botrányt is kavart. Az írót a lelkes erkölcsvédők bíróság elé citálták, ahol a fejére olvasták: regényével megsértette a tiszta erkölcsöket, s felhívták a figyelmét arra, hogy a jövőben tartózkodjék hasonló ocsmányságok közreadásától. Szerencsére Flaubert nem fogadta meg a vaskalapos bíróság szavait, így még néhány remekmű kikerülhetett a keze alól. Könyveit továbbra is alaposan kicizellálta, a Szalambón is öt évig dolgozott, majd további öt év elteltével kirukkolt az Érzelmek iskolája című könyvével, amely a kritikai realista regény egyik csúcspontja. Maga Flaubert egyébként nem volt érzelemdús ember, az íráson kívül alig érdekelte valami, vidéki birtokán élt özvegy édesanyjával, barátai nem voltak, amint Hegedüs Géza megállapította: "igazi kapcsolata csak az írandó művel volt". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Gustave Flaubert
  Bovaryné
  A Világirodalom Remekei
  Fordította: Gyergyai Albert
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1974
  Oldalszám: 348
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9630700735

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  512176
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés