Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Bori notesz - 110 éve született RADNÓTI MIKLÓS

-25%
ÚJ
Bori notesz - 110 éve született RADNÓTI MIKLÓS
 • Bori notesz - 110 éve született RADNÓTI MIKLÓS
 • Bori notesz - 110 éve született RADNÓTI MIKLÓS
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft
Kezdete: 2019.05.02   A készlet erejéig!

1946. augusztus 12-én Lustig Ignác, a győri izraelita hitközség elöljárója rőfösüzletében egy csomagot adott át Gyarmati Fanninak. Ebben voltak azok a dokumentumok és tárgyak, amelyeket az abdai tömegsír exhumálásakor a 12-es számmal jegyzőkönyvezett holttest ruházatában találtak. Személyes iratok, igazolványok, levelek, fényképek és egy jegyzetfüzet, amely Radnóti Miklósnak a bori munkaszolgálatban 1944 júliusa és október 31. között szellemi erejének megfeszített koncentrációjával írt utolsó tíz versét tartalmazta. Kötetünk ennek a csomagnak a tartalmát közli, kiegészítve azzal az öt kézirattal, amelyet a munkatábor felszámolása előtt Radnóti Miklós barátjának, Szalai Sándornak adott át. A Bori notesz néven ismertté vált jegyzetfüzetben épp ennek az öt versnek a szövege rongálódott olvashatatlanná. Radnóti halálának tisztázatlan körülményei, a kéziratok története, az exhumáláskor előkerült különféle dokumentumok tartalma és állapota olyan kontextusba helyezi verseinek szövegét, amelyben léthelyzet és műalkotás kivételesen szoros kölcsönhatásba kerül. Ezért olyan értékesek azok a dokumentumok, amelyek testi pusztulásának nyomait és költői képzeletének utolsó fellobbanásait egyszerre őrzik.

2019. május 5-én 110 éve született Budapesten RADNÓTI MIKLÓS költő. Pogány köszöntő című első kötete a leghíresebb, s persze a munkatáborokban írt versei, köztük a csodaszép Hetedik ecloga és a Levél a hitveshez. Magyar keretlegények lőtték agyon Abda mellett, utolsó verseit később holttestével együtt egy tömegsírban találták meg.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Radnóti Miklós
  Bori notesz - Abdai dokumentumok
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 160
  ISBN: 9789632279954

 • Cikkszám
  978471
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés